180403 Brestovica P2218 14:38:45

Danes pa grem kamorkoli, saj je ta podaljšani vikend premor/rehabilitacija bil občutno predolg (čeprav se počutim max utrujenega in še sploh nisem ok – po enem mesecu  !!!). Da nedeljskih in včerajšnjih 100+ letov sem in tja čez SLO sploh ne omenjam !!!

Pokliče Igor za Brestovico, ki je glede na napoved edina smiselna izbira (veliko JZ čez vso SLO, v SV SLO iz modre že vijolično, povsod brez padavin – pa okoli 13h bo tam malo sončka).

Ob 11.15 me pri njegovem Hoferju že čakata s Sašo. Na Vrhniki se ustavimo le toliko, da Igor pobere pri Erzu svojo postajo (Erzu danes ni treba leteti…) in čez Italijo pod Brestovico in gor.

Danes tu konkretno piha (klobasa konstantno vodoravno – ocena okoli 10m) in je bolj ali manj pokrito. Takoj začnemo postavljati.

Potegnem prvi, pa me samo privzdigne in odloži kakšen meter nazaj, ne da bi se sploh uspel obrniti. Potem čakamo, da se bolj pokrije in da bo kakšna vetrovna luknja. Moj Inštrument pa začuda Igorju in Saši na tleh ne pokaže sunkov nad 8 (čeprav se zdi, da je v višini klobase kar nekaj več vetra in tudi bori zadaj kar glasno šumijo).

Tudi moj drugi poskus ni uspešen, potem pa pride hitra plohica (nenapovedana – od kod ?!) in malo ždimo nad zbasanimi padali, da mine. Sedaj se zdi malo manj vetra in uspešno potegnem in speljem.

Od starta gre samo gor in počasi naprej (občasno gre samo 5 naprej). Rinem ven nad dolino pa gre še vedno gor. Sem na 500, nekaj čez cesto, ko pa se vdre z -2. Hitro zgubljam in obrnem nazaj na greben. Še vedno gre dol. Proti startu gre tudi 60 in končno malo zagrabi. Sem že na višini ceste, pa se le nekako spajsam spet nad start.

Igor medtem odpelje nad dolino podobno kot jaz, pa je zunaj prenizek za nazaj in scuri na travniček malo pred mejo.

Igorjev let

Še enkrat zapeljem ven, sedaj pa sem tudi jaz prenizek in se samo še zapeljem nazaj in po malo drajsanja pristanem blizu pumpe.

Zoranov let

Saša je štartala zadnja, pa se kar vozi sem in tja, medtem, ko jaz na tleh malo handlam padalol in pospravljam. Ker jo očitno preveč dviguje pred grebenom nad vasjo, potegne ušesa in na gas in čez nekaj časa pristane pri meni.

Sašin let

Počakam pri pumpi, medtem ko Saša in Igor odpešačita po avto. Pričakovali smo malo več, ampak leteli pa smo le…