180510 Slivnica P2240 12:03:56

Sem bil danes zjutraj odločen, da grem po projektih. Pa me okoli 9.30 Jože pokliče za takojšnjo akcijo na Slivnici (»danes pa bolj zgodaj, predno zakuha…«) in sem seveda pečen. In že šibam.

Na pumpi me ob 10.45 že čakata Jože in Emil (Erzo ne more tako zgodaj, Jean se bo sprostil šele po 11h…). K Jožetu in gor.

Na startu piha idealno in vse še precej modro, z veliko bazo nad Slivnico, ki vidno raste (pa tudi okoli se modrine hitro zapirajo). Odletita Emil in Jože, potem pa veter skoraj ugasne in moram kar malo počakati, da lahko hrbtno potegnem.

Medtem, ko iščem kje je kakšno bolj stabilno dviganje,  mi Emil in Poje izgineta iz mojega ozkega vidnega polja in sam vrtim v vedno večjo črnino nad sabo. Ker se vidno temni, s 1200 zapeljem  bolj proti Cerknici in tu, na Z robu slemena spet nabiram (dim na planini na slemenu Slivnice kaže, da piha vzdolž slemena – torej SZ – najbrž vse vleče v bazo nad Slivnico). Ker me vztrajno zanaša nazaj pod črnino, se s 1200 odpeljem naprej proti Podskrajniku, v upanju, da bom tam na gričkih kaj dobil. Pa se še zadnje upanje nad kamnolomom izjalovi in samo še odcurim na travnik pri Zelšah.

Zoranov let

Emil je po zaokroženem letu pristane pri pumpi.

Emilov let

Jože pa nekaj naprej od Rakeka.

Pojetov let

Še vizualizacija naših letov

 

Emil reši mene, potem pa z LCjem rešiva z Jožetom še njegov avto z vrha.

Rahlo kapljanje se potem na poti domov (preko Blok, kjer si ogledam še nekaj lokacij) spremeni v močan naliv. Leteli pa smo…