180518 Glem

Glede na napoved (povsod možnost dežja, razvoja; veter Z). Edina možnost, ki se je spomnim, se mi zdi Brestovica. Po pogovoru z Rajkom, ki prisega na Socerb popoldne, pa se mi vedno bolj to zdi prava ideja. Tako v usklajevanju mine dopoldan in potem smo zmenjeni za Socerb: Igor in Saša, Erzo in jaz. Mega cinca do zadnjega (bi kar šel na Slivnico, pa ga ustavi dež), Jean pa dokončno odpove (kamere že povsod kažejo res brezupno situacijo), ko se po zastojih iz LJU smeri že dobivamo na Železniški na Vrhniki.

Na Uncu vskoči še Mega in dol. Od Postojne naprej obupano gledamo črnino v naši smeri (držimo se plana, čeprav so tudi Kraševci že odpovedali). V Dolenje se zapeljemo na kavo (da mine nekaj časa…) in potem naprej.

Na Socerbu kaplja (predvsem pa piha konkretno od zadaj!) in si ogledamo naravne lepote okoli gradu (sprehod do kraške jame v bližini…), potem pa Erzo predlaga Glem (v smeri KP je res bolj svetlo). In se zapeljemo naprej.

V KP proti gričem in čez Marezige/sedlo in dolino na Glem. Grde baze so daleč stran, tukaj je sonček in piha idealno gor. Start očitno ni vzdrževan (šavje sega že do police), tako da robo prineseta le Saša in Erzo (ostali šparamo I.klaso).

Pomagamo postaviti Saši, medtem pa je Erzo že pripravljen in potegne in ga na robu kar vzame. In zajadra. Saša je minutko kasneje za njim – njo vzame že pred robom.

In potem jadrata slabe pol ure sem in tja, dokler veter (dviganje) malo ne pojača zaradi bližajočih baz od KP. Saša dol na pristanek z novnovim.

 

Sašin let

Sašin Komentar leta:Kratko&sladko [18.5.2018 17:39]
Igor : A kar novnov ali kaj? [18.5.2018 21:00]
Igor : In to v družbi VELIKEGA VODJE! [18.5.2018 21:01]

Erzo pa nekaj za njo.

Erzov let

Erzov Komentar leta:Ideja Socerb, skozi dež, postanek v Dolenji vasi, postanek v Sveti jami, Socerb grad 3-4 m/s burjice, tako da nam ostane le tole…. ko parkiramo vetra ni nič, pade odločitev za padalo in tangice; ko smo na štartu je spred blizu 4m/s vetra, (Pavlič, a boste tale štart kaj sčistili, če ne bi tako pihnilo se skoraj ne da več odletet??) ravno dobro posveti sonca, termika se zbuja in veter krepi. Zdi se da bi se dalo pobrat in odletet v smeri Gračišča… toda ne s tako opremo. [20.5.2018 22:42]
Igor : Najprej bo statistika, potem pa REVOLUCIJA  [18.5.2018 21:00]
Tom Pavlič : Jah… Res je. Niti na Poljanah ni prav dosti bolje. Zakaj pa misliš, da sem ti odsvetoval, da greš sem? Sram me je bilo! Sam prav dosti volje ni tu na obali. [19.5.2018 07:18]
Rajko Sila : Sem pogledal kdo so tukaj lokalni piloti in dobil ta podatek: “Lokalni piloti: Tom Pavlič , Ivan Loizeau , Andrej Erznožnik”. Škarje in žago v roke in akcija.  [19.5.2018 09:42]

No, vsaj dva iz jate sta lepo jadrala