180521 Grmada nad Planino P2246 16:30:58

Danes bolj V (in potem dejansko ponekod tudi JV), kot SV. Igor se že zgodaj odpravi po svoje na Štajersko, sam pa cincam, ker se mi  ne zdi preveč spodbudno za kam daleč. Še najboljše se mi zdijo Dobrovlje, pa bližnji Zavrh. Jean lobira za Grmado nad Planino (na Slivnici in Krimu JV). V Vipavski dopoldne skoraj 20m burje. Tudi Manca vabi na Zavrh, ampak na koncu zaradi JV z Erzom izbereva Grmado.

Z LCjem po Erza ob 14h in do bal, kjer že čakata Mega in Jean (na pristanku po tleh in vso pot iz LJU je kar konkretno pihalo). Vskočita in gor.

Na startu pa malo vetra, občasno prbije. Erzo zaleže, Jean se pripravi s svojo začasno klaso, Mega tudi pripravlja.

Jean v luft in ga lepo drži in tudi nekaj nabere. Pa postavim še jaz in ko Erzo oceni situacijo v luftu, začne tudi on migati. Potem odleti Mega, pa jaz in na koncu še Erzo.

Najprej malo tipamo sem in tja. Meni gre še najbolje na S vogalu, Jean in Erzo sta tudi tu, ko pa se nizki Mega (po povratku iznad Planinskega polja) pobere v višave na J vogalu, je tudi Erzo takoj tam in skupaj pobegneta še višje pod bazo. Z Jeanom nabirava dosti počasneje. Erzo in Mega odpeljeta na J nad Postojnsko ravnino, midva pa vrtiva in nabirava v smeri Predjame.

Jean nekaj višji odpelje naprej, ko jaz še vrtim. Potem tudi jaz za njim. Erza in Mega zgubim iz evidence, Jean pa že kmalu priklaplja dokaj nizek rebro pri Suhem vrhu na V pobočju Nanosa. Sam bolj zunaj več naberem in me bolje drži, zato se kar od daleč naslonim na Nanos in gre ves čas še kar gor. Tudi Jean se pobere in je že blizu mene in se pusti še bolj odnašati nad Nanos.

Ves čas do sem sem vozil z vetrom 60+. Da bi se vrgel čez v Vipavsko s 1400 mi ne diši (pralni stroj?), v smeri vetra proti Krasu se mi s to višino zdijo gmajne res obsežne…

In se zapeljem počez na primorsko AC. Gre samo še dol in ko sem nad Dolenjo vasjo se začne tudi rodeo. Obrnem nazaj v veter, da pristanem. V nekaterih momentih pokaže Naviter tudi -12,3, vendar se niže nad tlemi spet peljem naprej in pristanem na lepem, pokošenem travniku.

Zoranov let

Ko pospravljam, že pokliče Erzo, ki je nekje pri Hraščah.

Erzov let

Erzov Komentar leta:Z Megatom prva navijeva do baze, a nama ni da bi se peljala v Nanos; ja če bi bila ravnina, ja če bi jih imel 80 za sabo in ja če bi bil Kafol, kar pa tudi nisem [21.5.2018 18:39]
Franci Reven : Si že priden. [21.5.2018 19:00]

 

Mega je pristal še malo pred Hraščami.

Megov let

Pospravim in v dveh štopih (nekaj časa sem tudi pešačil in čakal…) do Postojne, kjer je na avtobusni že Mega. Erzo pa je že pri spodnjih avtih na Planini in naju pride pobirat.

Jean kot najdaljši iz naše jate potegne do Štanjela.

Jeanov let

In se javi, ko mi že od Postojne od zadaj rešujemo LCja…

Še vizualizacija naših letov: