180604 Strmca P2263 14:14:59

Zjutraj je kar nekaj panike, kam. Erzo zgodaj pokliče za Ravno goro, pa me sploh ne vleče tja, kljub sveži info, da je večina letalne SLO pod Notamom. Igor se odloča za Primorsko in ga predlogi o Slivnici ne prepričajo (med 12 in 14 je Notam pavza in če bi leteli proti LJU smo tudi že takoj zunaj…) .

Tako se sam zapeljem proti Uncu.  Mega odpove udeležbo tik pred zdajci, se pa pod nujno prijavi KolarR. Slivnica je že nakuhana, pa tudi Notam pavza je že v teku – zmanjkuje časa. Posvetujeva se z Nevidnim2, ki predlaga lokalno Strmco (ali mogoče Kovk). Na Strmci bomo navrteli in se zapeljali nazaj proti LJU ali Rakitni… In se zapeljem v Lohačo, kjer se naložim k njemu. Ko se pripeljeva gor, na levi med drevesi glasno brni agregat mobilnega radarja, ki se veselo vrti na meji Notam cone… Ko neseva robo na start, tudi KolarR zaparkira.

Piha v sunkih. Takoj se začnemo pripravljati. Robert se odloči za lokalno jadranje brez velikih ciljev. Prvi gre v luft Nevidni2, ki po nekaj zavojih scuri, še preden sva midva do konca pripravljena. Robert se odpelje dol po njega, sam pa čakam na malo več vetra in dvigujem padalo, dokler mi ga enkrat sunek ne zrola…

Nevidni2 postavlja v drugo kar pri avtu. Prihajajoči Robert mi popravi padalo in potegnem in zajadram. Takoj za mano je v luftu tudi on. Nekaj za nama pa še Nevidni2.

Lepo poberem pred startom in nad Petriča. Jadrati sem in tja je uživaško, ampak kaj, ko so bili plani da takoj navijeva, kar pa nama nekako ne rata. Nevidni2 se odpelje mimo Špilnika na Sv.Lovrenca. Nekje sredi dolinice za Špilnikom dobi čez nekaj časa dviganje, tako da priklopi Lovrenca blizu vrha. Sam na koncu Špilnika začnem curiti, zato nazaj na start, kjer KolarR veselo jadra sem in tja. Še enkrat na Petriča in nazaj na Špilnik.

Nevidni2 je dobil dviganje in vrti v višave in se potem zapelje nazaj proti Logatcu in naprej, naprej, naprej…

Spet zacurim na koncu Špilnika, zato nazaj na start, tu naberem in se zapeljem proti Grmadi. Na Z delu Grmade upam na kakšno dviganje, pa me s 55 samo splakne čez na Planinsko polje, kjer pristanem v močnem Z.

Zoranov let

KolarR pa toplanda

Robertov let

in me kmalu pride rešit…