180619 Zavrh P2281 16:06:43

Erzo organizira danes Žusem. Meni pa se zdi, da bo preveč vetra in destinacija ne bo najbolj zadovoljila, zato cincam kam in kdaj. Usklajujemo se z Igorjem in Megom in Jeanom. Jean se odloči za svoj hišni hrib (Grmada), Igor je skoraj odločen za Žusem, jaz pa sem na koncu za Zavrh. Mega je za – ob 13h na Šodru.

Na koncu se še Igor pridruži ideji za Zavrh in po zboru nas Mega zapelje gor.

Na startu začne Mega kar postavljati (naj bi bilo manj vetra kot v soboto), potem pa prbije in malo zabremzamo. Kmalu ugotovimo, da prbije in razmetava takrat, ko se nad nami čez sonce zapelje kakšna baza. Ko se vrne sonček, se veter umiri. Po tem odkritju Mega počaka na interval in potegne. Lepo ga drži in dviguje in malo zajadra sem in tja.

Na start prlaufa Čepar, ki pa zamudi sončni interval in atraktivno starta v razmetavajoči senci.

Potem se pripravi Igor in nazadnje tudi jaz. Ko se spet malo umiri, odleti najprej Igor, nekaj za njim pa še jaz.

V zraku je presenetljivo mirno (čeprav je čutiti močan veter). Malo nabiram okoli starta, potem do Javorča (Čepar se ravnokar odpelje naprej na fuzbal plac, da pobere otroke…) in pod grebenom nazaj do starta, kjer spet naberem nad 1100. Visok do Javorča, od koder se vrača Igor dokaj nizek (vsaj meni tako izgleda). Mega se medtem odpelje nad Barje. Odpeljem se čez Vrhniko do Podlipske, kjer pristanem v močnem dolincu.

Zoranov let

Mega z Barja pride nazaj do starega pristanka pri Verdu.

Megov let

Igor pa najde čudežno dviganje do 1500 in se odpelje čez do konca Logatca, skoraj do Kalc.

Igorjev let

 

Še vizualizacija naših letov:

 

 

Na koncu smo leteli bolj, kot smo pričakovali. Ko z Megom in Čeparjem rešujemo avte, pa je v zraku tudi Uki.