180621 Slivnica P2283 12:39:29

Še predno zjutraj dobro pogledam kako in kaj, me Jean obvesti za Slivnico. Zbor skliče ob 11h pri pumpi. Potrdim in se temu ustrezno spravim iz LJU. Pa me vmes pokliče Erzo, da sta s Pojetom že na poti z Vrhnike, ker se mudi, saj bo veter pojačal… In se odpeljeta kar gor, čeprav je Jean predčasno na pumpi. Ob 10.46 sem tudi jaz na pumpi.

Jean medtem že organizira tečajnika, ki sta se pravkar vrgla s Slivnice, da naju zapeljeta gor.

Ko prihajamo na start so Emil, Erzo in Poje že v zraku. Hitro na start in postaviva (tečajnika sta z nama in mi potrdita majhno luknjo v mojem Mentorju5, na verjetnost katere je včeraj opozoril Igor). Vetra je kar nekaj. Jean takoj v luft, jaz v 3 dvigu za njim.

Emil jadra lokalno (najbrž popoldanski šiht) in je nekje proti Javornikom, Erzo in Jože sta že nabrala in se odpeljala. Z Jeanom takoj nabirava in sem le malo pod njim. Ko se odpelje imam nekaj nad 1600, kar se mi zdi premalo (Jean je vsaj 100 višji) in poskušam še nabrati, pa padem ven in zacurim in ostanem sam in ponavljam vajo iznad kuclja še bolj proti Cerknici (do katerega se priplazim že pod grebenom z 10km/h).

Sedaj se odpeljem s 1600 naprej. Z veter je kar čutiti. Poskušam vmes popraviti, pa šele pri Novi vasi dobim lep steber s 1100 na 1900. Držim se slemena levo nad Sodražico, saj je tu spodaj dovolj pristankov. Nobenega dviganja več ne najdem in se tudi s 70 zapeljem v poden do Žlebiča in v desno do Ribnice.

Zoranov let

Ko pospravim, vidim, da je Jean pristal nekje pri Žužemberku.

Jeanov let

Erzo in Jože pa nekje naprej od Trebnjega. S 5 štopi pridem do LCja. Emil je že pristal in odšel.

Emilov let

Erzo pristane za Mirno okoli Šentruperta.

Erzov let

Ko pridem domov, pa je tudi Jože na tleh prav blizu hrvaške meje…

Pojetov let

 

Še vizualizacija letov