180705 Slivnica P2291 13:55:10

Navsezgodaj bi Erzo rad vedel, če je danes najboljši dan in če že imam Ravno goro sever. Jo imam in v tistem koncu naj bi bilo ves dan veliko S vetra, tako da ne pokažem preveč navdušenja… Še predno pa dopoldne bolje pogledam novo napoved, že pokliče Jean za Slivnico. Tudi Mega je za in se ob 11h že peljem iz LJU (čeprav se mi izbira ne zdi preveč obetavna).

Zastoji na Z obvoznici, pa na Brezovici, pa na Logatcu ven, ker je Unc zaprt in je urica naokoli, da pridem na pumpo. K Megu in Jeanu in gor.

Na startu piha dol in z V in še malo od vsepovsod. Gremo najprej na V rob. Mega takoj začne svoj obred priprave sedeža in malo za njim še Jean začne postavljati. Sam pa se sprehajam po startu in se nazadnje odločim za običajni start (občasno pihne tudi gor).

Mega splakne dol po bregu in se odpelje proti Martinjaku in zavrti v močno (in razrukano dviganje). Jean še kar nekaj časa čaka na primeren trenutek. Potem ga odplakne dol po bregu in ves nizek začne pobirati tam nekje kot Mega. Potem ne vem več kje sta, ker imam opravka s svojim startom.

Ko ujamem prvi trenutek, ko pihne gor, ga potegnem naprej, padalo sicer gre gor, pa se sploh ne napihne saj gori piha od zadaj in mi ga samo vrže čez. Da ga ponovno postavim zlezem iz zica in… vse teče z mene. Potem pa kar nekaj časa čakam, da spet pihne gor. Ob potegu naprej se spet noče lepo napihniti, potem pa močno pihne, da ga hrbtno dvignem v tretje in odletim … in me samo splakne v rodeu po hribu dol.

Ko se malo odmaknem od pobočja, curim sicer malo počasneje, ampak vseeno že gledam pristanek kar tule spodaj. Potem pa 150m nad tlemi nabašem na petardo in me izstreli gor in zavrtim in me buta sem in tja in sem že spet na 1000m (tako je tukaj v zavetrni termiki, pravi kasneje Mega, ko me sprašuje, če je tudi mene kaj guncalo…). In nad mano črnina v katero gre ta rodeo vedno hitreje gor in … se samo odpeljem stran (?!). Naslednje priložnosti ni več, tako da samo še začnem zlagati pri pumpi.

Zoranov let

Zoranovi komentarji : Mojca Pišek : Pa si vseeno odletel. Mega pa se je tako bal, da ne boš. Ali pa da boš… [10.7.2018 00:10]

 

Mega po postaji nekje iznad Javornikov sprašuje, naj poizvem, kaj piha na Kovku in kaj namerava Jean in… gre naprej proti J. Pokliče še Emil, kakšna je situacija in se potem odloči, da me počaka pri pumpi – bo šel gor malo pogledat. Med potjo gor Mega javi, da je v Ilirski šel dol, ker mu ni bilo najbolj všeč.

Megov let

Megov komentar: Danes je poseben dan. Mam zobarco ob 9ih in se tresem. Naj bi mi spulila zob. Ma celo sranje. No, ni mi ga, bo drugič je dejala. Men se pa itak zdi, da če lahko preložiš kaj na jutri, preloži, sploh pa tole. Uidem iz ordinacije z eno novo plombo in me pokliče Žan, če bi šla na Slivnico peš, ampak da bi šel mogoče tudi Zoran, sam on ne bi pešačil, pa tudi prekasen bo za take štose. Se dogovorimo in se dobimo spodaj. Zoran prisede k nama in gor. Na štartu malo drugače kot včeraj, bolj pestri vetrčki so. seveda piha S SV, ampak, ker je več sonca potegne tudi V JV. Razmontiram ruzak in zmontiram opremo skupaj, malo nabiram korajžo in ko pihne kao gor grem. Se udre kot je bilo pričakovano in bočno glajdam dol in probam stišat ven v kakršnokoli dviganje, In res ga najdem, bilo je točno to – kakršnokoli. Sratka ritmična gimnastika par exellence. Moram povedat, da Kinga je Valič spesnil in ne skonstruiral. Krilo je opletalo okrog, kot mlad ubrisan pes, ves čas čvrsto, odprto, Ok, enkrat eno ušesce. Če samo pomislim leta nazaj bi mi takratna padala v takšni situacij, ob enakih reakcijah zmečkalo do neprepoznavnosti. Danes pa nič. Aljaž dobiš za per. Poberem toliko, da lahko zbrišem proti naslednji bazi in lepo v mirnem dviganju namotam dovolj za čez Javornike. Mhm, misl si. Nekako mi tista baze niso prav stale in se odločim to linijo baz prečit in lovit manj izrazito bolj zahodno. In se začne curaža, seveda, kajneda. Če se delaš norca iz ponujene prilike maš pač tole. Se ugnezdim na neki negativni nulci in čakam in curim. Pršiba za mano Žan in skupaj curiva. Jaz se držim bolj na mestu, on pa bluzi in išče in najde. Skočim nad njega, zvrtim kar je bilo, ga pustim spodaj in grem proti jugu. Po Krasu je dež, tja proti Snežniku se tut kuha, edino Ilirska Bistrica je še v soncu. Pohodim gas in šibam tja, Tisto sranje s Krasa se mi zdi vedno bližje, pa vetra je tudi kar veliko zato cviknem in grem dol. Ponavadi je tako, da, ko si na tleh ni nič več tako grozno, kot prej. Kraške monade so se razkrojile, vetra sploh ni tako zelo veliko in Kafol leti mimo proti Južni Afriki. Sreča, da se je ustrašil tistih host od Jelšan notri v Hrvaško, drgač bi on na Cres. V Bistrci štopam ko blesav eno uro, končno ustavi kul tip, ki je eno uro pil v gostilni in me gledal sroto z dvignjenim palcem. V Prestranku me po 5ih minutah pobere gospa, ki gre na neke duhovne vaje v Ljubljano, Je rekla, da so na znanstveni osnovi in sem ji verjel na besedo (ti sam pel), na pogled je bla čist normalna. Na uncu pa štop do avta. No odletel je tudi Zoran. Iskrene ćestitke Zoran, ker res ni bilo enostavno in sem se bal, da ne boš, pa tudi sem se bal, da boš. Zaveterna termika ja velikokrat žleht k svina in danes ja bila, Odlično si to oddelal
Megovi komentarji leta:
Tom Pavlič : Čak… A ni blo to včeraj? [9.7.2018 15:25]
Mirko Marolt : Vsak dan 10 km vec [9.7.2018 15:27]
Igor : A ti to kar redno, kot odvajanje vode  [9.7.2018 16:31]
Borut Lapajne : hvala [9.7.2018 20:00]
Franek Rakun : dober opos in seveda let [9.7.2018 20:31]
Franek Rakun : opis [9.7.2018 20:31]
Igor : Fajn fajn, da OLC spodbuja ne samo letalske dosežke. [9.7.2018 20:39]
Mojca Pišek : Si me nasmejal do solz, sploh s tistimi duhovnimo vajami. Na znanstveni osnovi. [10.7.2018 00:07]
Damjan Čretnik : Fajn je gledat Olc, po novem ga je fajn brat [10.7.2018 00:09]
Edo Govekar : . sedaj bo treba samo se literarne prispevke statisticno ovrednotit…  [10.7.2018 08:12]
Janez Planinšek : Bravo Mega, obvezno objaviti v Okraju. [10.7.2018 09:35]
Janez Planinšek : Ikarju [10.7.2018 09:36]

Ko prideva z Emilom gor, je enako kot prej. Pomagam mu razgrniti padalo in potem nekaj časa čakava, dokler ni Emilu zadosti in pospravi. Odpeljem Megov avto dol in proti domu. Medtem pa Jean pristane blizu Rupe.

Jeanov let

Jeanov komentar (po vzorcu včerajšnjega Pavličevega…): Danes se mi ne da daleč peljat, bom šel kar tu na Slivnico. Lahko bi odletel spet do Buzeta. Ah, ne. Je ponedeljek in je malo avtobusov. Bom raje skočil do Novokračin, ker ima od Ivanice dojenček skor rojstni dan. Bo me ona zapeljala nazaj. Uh, ne smem pozabit, da imam jutri frizerja. Ne najdem varia… bom pa šel kar brez

 

Pa še posnetek za zgodovino 🙂

Zvečer pa je Emil šel vseeno še enkrat gor, da preveri, če se je kaj umirilo.

Emilov let

Emilov Komentar leta: še zmeraj grdo u luftu. [9.7.2018 18:11]
Zoran Gaborovič : Ampak gor si pa le šel še enkrat  [9.7.2018 18:13]

Še vizualizacija letov: