180724 Lijak P2299 13:09:12

Ko grem od zobarja ob 9.00 je že panika kam. Napovedan je še vedno SV in zjutraj še burja na Primorskem, potem šibkeje. Mega je vzel dopust in prisega na Lijak (danes je ta dan, gradient super, Kras pa to…). Jeanu ni preveč za Lijak, meni pa ne za (ponovno) Slivnico, Grmada pa je soglasno prešvoh. Pokliče še Vasil, ki bi tudi šel na Lijak in tako ostane Lijak.

Na Bicikl parkingu (J obvoznica, izvoz Center) prestopim ob 10.30 k njemu in na Unc. Tu sta že Mega in Jean. Vsi k Megu in pod Lijak.

S kombijem gor in takoj postavimo (piha OK, delno z leve) med poljskimi in nemškimi tečajniki. V luft Mega, pa jaz in še Jean, za Vasila pa že zmanjka vetra in počaka.

Najprej z Megom lepo zavrtiva in nekaj nabereva, pa se ekspresno vse pokriva. Jean tudi ne ujame več najinega dviganja. Ko je vse pokrito, se samo še borimo za preživetje in kot zadnji, med vsemi, ki so bili trenutno v luftu, scurimo na pristanek (piha rahlo dol od Lijaka).

 

Megov let

Megov Komentar leta:Toliko o morju za enkrat. [24.7.2018 13:15]

 

Zoranov let

 

Pospravimo v popolni pokritosti in nihamo med popravcem in drugo lokacijo. Jean navija za Slivnico in ker ne kaže na izboljšanje, smo trije hitro soglasni. Sporočimo Vasilu, ki se vrže v luft in tudi ne uspe nič pobrati in se pripelje na pristanek.

Vasilov skok

Ko odhajamo, pa se že pokaže spet nekaj sončka…

Pri Pumpi zvemo, da je Emil na startu. Gor na Slivnico in na start, kjer nam Emil pove, da piha dol, odkar je prišel. Postavimo (čeprav sem na začetku v dvomih, če sploh bi) in čakamo. Vasil poskusi naprej, pa mu sesuje padalo in potem pol ure obira padalo iz tatečnih rož.

Mega in Jean se prestavita na V start. Odleti Mega atraktivno, se malo bori in scuri.

Megova Slivnica

Stane Bajt : Tadrug pogreb danes. Kafol ga pa mota [24.7.2018 16:09]

 

Nekaj za njim odtelovadi tudi Jean, ki pa gre pobirat desno od letališča in mu zelo guncajoče uspe pobrati. Še Vasil se prestavi na V start in odleti in se pridruži Jeanu. Midva z Emilom opazujeva to guncanje zunaj in se ob nadaljnjem neprekinjenem pihanju od zadaj skoraj sočasno odločiva, da pospraviva in odpeljeva avte dol.

Jean lepo pobere do 1800 in se odpelje na Unc.

Jeanova Slivnica

Vasil pa nekaj časa pobira in vrti (in z zapiranji spravlja množico na novo naseljenih kobilic iz padala) in pristane blizu pumpe.

Vasilova Slivnica