180812 Grmada P2318 14:54:19

Danes najprej močan SV, ki bo čez dan slabil in obrnil na JV. Ker me je včeraj zdražil cerkniški podmladek z deli na pripravi novega starta na Javornikih, dam danes pobudo, da z deli nadaljujemo. Jean je takoj za in obvesti mladino (ki potrdi akcijo), drugih interesentov pa ni.

Jeana z grabljami (in padalom) snamem na Uncu in v Dolenjo vas. Pri gasilskem domu počakava Boštjana, ki prisede s svojim orodjem in še Martina s svojo boljšo polovico, ki zapelje pred nami gor, mi pa v prahu za njima. Najprej parkiramo na cesti, potem potegnem z LCjem po kolovozu tik nad lokacijo (saj za to pa je, a ne) in z orodjem (in midva z Jeanom tudi s padali) na start. Res so včeraj naredili veliko dela in meni start deluje že povsem uporaben (res da ni ravno šolski…).

Ob prihodu pihne z močnimi sunki SV direkt gor (Slivnica je že padla z 11 na 9,5 V), da drevesa kar pošteno zašumijo. Ampak saj smo prišli delat. In se lotimo skal, ki malo kvarijo idealno klančino (detajlno poročilo o projektu bo baje podal podmladek…).

Po napornem delu in nekaj pretečenega časa, se sunki SVja počasi umirjajo (Slivnica 8,5 V), zato pa pihne vedno bolj s strani (tisti JV…). Mladina ima obveznosti in bi počasi za danes zaključila, midva pa nervozna, saj bi odletela, pogoji pa skoraj nikakvi. Jean kljub temu začne postavljati, jaz pa tudi malo razpakiram in prižgem instrumente (za dve padali itak ni prostora). Jean nekajkrat poskusi, pa mu še nepotrgane koreninice in ostalo smetje (da o slabem vetru sploh ne govorim) prepreči dvig kljub naši pomoči. Nenapovedano se v inšpekcijo pojavi še Emil. Končno pihne spet nekaj SV, da ga le uspe dvigniti in s precej slabo napihnjenim odleti. JV z desne ga samo splakne po pobočju v globino. Vedno nižji se bori proti vetru na desno, potem se ekspresno z vetrom odpelje na levo in potem še malo lovi balončke spodaj nad ravnico pri Karlovici, preden sede na tla.

Po videnem pospravim robo, saj sva z Emilom že dogovorjena, da gremo na Grmado.

Pri Balah že čaka Poje, Še Emil pride in vsi v LCja in gor.

Na startu malo JV vetra. Takoj postavimo in v luft: Emil, Jože, Jean in jaz. Na desno v curaži nad griček nad Planino, kjer Jože počasi nabira. Jean od tod zacuri takoj na travnik nad cesto pri pristanku.

Jaz po nekaj neuspešnega vrtenja nekih nulc kakšno minuto za njim na uradnega.

Zoranov let

Emil pa vrti nad poljem in leze počasi gor… Jean bi šel ekspresno na Slivnico (tam je baje lep JV), jaz pospravljam. Pa se že oglasi še Jože izpod vasi.

Jožetov let

Torej na Slivnico. LC bo počakal na Grmadi, mi pa vsak peljemo en avto (jaz Emilovega, saj je Emil že nekje pri Podskrajniku) na Pumpo. Z Jožetovim (jaz se javim za šoferja) na vrh, kjer že čaka Boštjan na uporaben veter (čeprav je že bil JZ, sedaj spet piha SV…) Jean na V start in v luft in kmalu lepo nabere). Jože najprej čaka na glavnem pa se potem prestavi na V in v neugodnih razmerah (večinoma z leve) atraktivno odleti in scuri na Pumpo.

Jožetov let

Ko pridem dol, se Jean javi z Dolenjega jezera, kjer je pristal.

Ko sem pri njem, pa tudi Emil pristane pri Pumpi.

Emilov let

Jean pa me zapelje na Grmado po LCja…