180813 Gozd P2319 19:15:23

Danes napovedanega veliko JZ in Jože je že včeraj navijal za pozni Gozd (do 14h ima obveznosti). Vseeno niham med Vipavsko in Gorenjsko, pa se dopoldne kmalu pokaže, da bo Primorska najbrž res premočna (?). Torej na Gozd. Ker so pa dopoldan registrirane tam same curaže, se kar ne morem odpraviti. Na koncu se dogovorim z Jožetom, da ga počakam.

Jože pa si, dopoldan, še pred šihtom, medtem že zagotovi svojo serijo med Jančami in nesojenim B&D servisom Grosuplje…

Jožetova zagotovljena serija

Malo pred 14h pri Hoferju pri Žalah k njemu in gasa na Gozd.

Na startu najprej sama kramljava z Juretom in Primožem, saj na momente prbije veter prav nečloveško. Potem počasi prihajajo tudi drugi optimisti. Potem pride cel kombi Mojca&Damjan–ovih (saj je na Štajerskem neužitno), situacija pa se nič kaj ne umirja. Vmes kliče Jean, ki se odloča med tadnemom z Ano na Gozdu ali na Petru – in se odloči za Petra. In potem pride še polovica Gorenjske, ki računa na lep večerni let…

Po skoraj dveh urah čakanja Jože najde belo piko Zalog3 in se odloči za intermezzo tega parawaitinga. Robo pustiva na štaru in hitro dol in v Zalog. Žal pa sam nimam projektne robe s sabo, tako da lahko samo nevoščljivo pomagam Jožetu pri startu.

Jožetov intermezzo

Ko sva spet nazaj gor, pa že množica v zraku in panika na startu in že zamujava. Hitro se pripraviva in malo pred 18h končno v luft.

Komaj se izogibam gužvi okoli starta, potem grem bolj ven in naberem v dveh fazah do 1800 in se samo peljem mimo Storžiča (nekateri so dosti nižji, nekateri pa tudi dosti višji…) do Potoške in še malo naprej. Nekaj jih je že obrnilo, sam pa obrnem že skoraj nad Kokro na 1900, ko obrne tudi Damjan (če grem še naprej, res ne bo več povratka).

Nazaj gre sprva lepo in se peljem(o) kar precej zunaj proti temini, ki se bliža z zahoda, potem gre zaradi močnega Z vedno počasneje. Nekateri vlečejo ušesa in vozijo direkt v smeri pristanka (=bežijo dol). Mene pa kar drži in gre tudi gor (seveda, saj je močan JZ po vseh višinah). Čeprav se mi ne zdi še nič kritično, pa se vseeno vprašam, če mogoče črnina proti kateri grem(o), mogoče ne zauga gor (česa jaz ne vem?) in prevlada čredni nagon in tudi jaz potegnem ušesa in potem je cilj samo še priti dol.

To pa ni tako lahko, saj mi gre tudi z ušesi občasno gor. Pridem skoraj nad start s 1400, pa mi začne kazati Naviter -3. Ko mi pokaže -10, neham riniti proti pristanku in se odpeljem bočno ven in … pristanem v Zalogu. Za moj okus je v zadnjem delu bilo res malo preveč vetra…

Zoranov let

Jože pa medtem veselo drajsa sem in tja med Potoško in Kriško (tja 2200, nazaj 2000, tja 1900, nazaj 1700…).

Ko se pospravljen ustavim ob cesti, pripelje mimo Miha Kavčič in se ponudi, da me zapelje na pristanek… Od tam pa še gor po Jožetov avto. Z Jožetom se uskladiva, da gre proti Z dokler gre, saj je medtem že poklical Jean za pomoč, ker po uspešnem tandemu s Petra do Potoške vseeno ni uspel pririniti nazaj pod Petra.

Jeanov tandem z Ano

In Jožetu gre… seveda kam drugam, kot na Brezje.

Jožetov let

Najprej poberem njega, potem pa še Ano in Jeana dostavimo do avta. Ker je ura že več kot 21h, ostane samo še problem zaprte rampe na Hoferjevem parkingu…

Še vizualizacija naših letov