180817 Čela gora P2323 11:18:10

Ker sem danes popoldne letalno omejen, zjutraj razmišljam o novem startu na Javornikih. Čeprav je tudi danes bolj V (kot za tam idealen SV), bi ga vseeno rad čem prej odletel. Pokličem Jeana za suport in logistiko in sva zmenjena.

Poberem ga na Uncu in čez Dolenje jezero gor. Na start in takoj priprava Rooka, ki zahteva kar nekaj razpletanja in previdnega polaganja čez štrclje porezanega grmovja. Danes vseeno piha bolje kot zadnjič, saj občasno kar lepo pihne direkt gor po polici, včasih pa tudi rahlo z leve.

Prvi poteg kljub temu ustavijo za roglje zataknjeni štrikci. Drugi je bolj uspešen, vendar ima padalo konkretno kravato, zato prekinem. Spet postavljanje. Potem še en neuspešen dvig na šavje.

Naslednji dvig je končno uspešen, stabiliziram padalo in stopim čez rob. Brez Jeanove pomoči bi težko uspel (dokler ne bo površina res očiščena teh štrcljev, je praktično nemogoče startati brez pomoči nekoga…).

Ko sem v zraku, me kar konkretno vleče v levo. To najprej pripišem V, potem vidim, da je v štrikce leve komande in D linije zataknjena palčka. Skoraj do polovice moram potegniti desno komando, da kompenziram. Čeprav mi na začetku in enkrat zunaj nad poljem tudi malo zapiska, se samo odpeljem ven, dokler gre. In tako zabremzan gre do Dolenje vasi.

Zoranov let

Drugi let s tega novega starta !!!!

Ko pospravim, je Jean že pri meni in zapeljem ga na Slivnico. Piha z leve, tako da takoj na V rob.

Po startu se samo zapelje v dolino… Poberem ga pri britofu in dostavim na Unc (bo šel poskusit še na Grmado…)