180914 Slevica-Greben P2343 14:02:59

Po napovedi naj bi bila danes že možnost popoldanskih ploh in ponekod neviht, pa dopoldne ni nič slabše kot včeraj. Spet se odločim za projekte.

Vsakokrat, ko se peljem v Horjul, vidim desno nad Zaklancem ozko jaso, ki je v zaključku grebena od Slevice proti V. Obrnjena je na VJV in zaenkrat še nihče ni prijavil leta od tam. In se danes zapeljem tja.

Zaparkiram na kolovozu za hišami v kotanji in s projektno robo po kolovozu naprej do gozdička. Kmalu pridem na lepo pokošen travnik, ki je obrnjen precej proti J, idealen za odlet (in piha idealno gor). Moj planirani travnik je 50m naprej kot lepa položna kotanja obrnjena proti VJV, kjer pa ne piha več idealno. Vrnem se nazaj.

Postavim, počakam da malo bolj pihne in potegnem hrbtno in lepo speljem čez drevesni rob spodaj. Najprej me malo zgunca, pa požre, potem pa lepo drži vse do uradnega pristanka pri Športni.

Zoranov let

Novnovnov 🙂 !!!

Med pospravljanjem se na poti iz službe poizvedovalno pripelje mimo Domen (ki je včeraj dopuščal možnost, da se okoli 14h oglasi tukaj; in na to sem na tihem računal 🙂 ). Zapeljeva se gor po LCja in na start Slevica.

Pomagam Domnu postaviti P-lighta. Potem pa (v mojem dosedanjem najlepšem vetru tukaj) idealno odleti.

Domnov let

Ko pripeljem z LCjem dol, že pospravlja ob tem pa zagotavlja, da bi se dalo še s P-lightom pobrati, saj so zgoraj res lepe bazice. Rešiva še njegov avto in se posloviva.