181019 Jeterbenk P2380 12:02:31

Že večerna napoved kaže spet podobno situacijo, zato sem zjutraj odločen, da čimprej nadaljujem s projekti, kjer sem včeraj ostal (potem pa mogoče še resno letenje…). Katarino si želim že od samega začetka letenja odleteti (čudovit zaresen klasičen start, na katerem sem bil velikokrat peš in tudi kolesaril tod naokoli), pa se nikoli nisem mogel odločiti, kdaj bo prav (preveč vetra z V ali Z, pa dolga grapa za ven, pa…). Ko sem včeraj sekundiral Erzu pri Topolu, se mi je že zdelo, da bo danes tisti dan… Plan je na kratko odleteti dva okoliška starta in potem na vrh Katarine.

V LJU še megla do podna, ko se že peljem proti Polhovemu Gradcu. Vmes kombinacije za resno letenje popoldne: Grmada najbrž premočna, Čela gora, pa potem Zavrh (kar glede na ta V, JV toplo odsvetujem), pa…

Z glavne ceste zavijem proti Topolu še vedno v megli. Sonček z modrega neba posveti nad meglo šele v višini Osredka. Čudovit jesenski dan.

Gor mimo Topola do zadnje kmetije pod Jeterbenkom in še malo gor po strmem makadamu. Malo pod sedlom parkiram in z robo po strmem travniku na vrh pod gozd (tik ob novem vikendu, ki ga lani tu še ni bilo ?!). V dolini še gosta megla, na spodnjem travniku čreda krav.

Postavim Rooka, potrgam nekaj tečnih rož in preverim štrikce zaradi suhljadi. Generalno piha sicer V (vidim po dimu na Topolu), vendar občasno kakšen mehurček tudi gor. Potegnem in lepo speljem. Nad strmim pobočjem me celo malo dvigne, sem že nad spodnjim travnikom s čredo, zato samo obrnem in pristanem na zgornji travnik zraven LCja.

Zoranov let

Reinfuzo v prtljažnik in nazaj proti Topolu.