181024 Strmica P2392 12:41:15

Po včerajšnjem poskakovanju bi si danes želel nekaj letkanja. Glede na napoved (100-150 km/h SZ po Gorenjski in Štajerski in sploh v višavah – možni vetrolomi – in nekaj manj tega SZ vetra na Primorskem …) razmišljam bolj o nižinskih J krajih SLO. Za začetek (predno tudi v nižinah po poldnevu obrne na ta orkanski SZ)  se z Jeanom dogovoriva za Strmco, potem pa bi šli v večji zasedbi predvidoma še na Socerb.

Nekaj po 12h na pristanku k njemu v avto in gor.

Piha kar močno (borovci šumijo), vendar ne premočno (5-6/9 JZ). Jean takoj postavi kar ob avtu in v luft, jaz do običajnega starta. Postavim Mentorja 3 v tangicah in v luft.

Veter je kar čutiti in naslednje pol ure drajsam na dinamiki sem in tja. Takoj ko zapeljem preveč proti Z pod Lipovca, samo še 10-15 naprej in začne spuščati, podobno je na V robu Petriča proti JV (?). V sredini pa lepo drži. Jean je višji in seveda potegne tudi naprej proti Špilniku. Po pol ure mi postane v tangicah že neudobno in se zapeljem na pristanek.

Zoranov let

Jean pa nekaj kasneje scuri na povratku z Lovrenca.

Jeanov let

Zapeljem ga gor po avto in nazaj na pristanek, da počakava Simeona, ki v brezveterju obrača na Razdrtem (je tudi razmišljal o Socerbu ali Kraškem robu) in prihaja sem.

Vse tri (+Misty) zapeljem gor in Simeon takoj raztegne in začne groundhandlati do Petriča in potem malo vzleta in pristaja. Midva pa kar čakava, saj je sedaj precej manj vetra kot sva ga imela prej. Ko se, po vmesnem »incidentu« s konji, Simeon končno spet spravi v zrak, samo odcuri na pristanek.

Midva pa tudi dol in razlaz…