181109 Višnjegorski klanec P2398 13:23:09

Tale start je na drugi strani doline in po teoriji bi moralo pihati v hrbet. Ker pa je na vsakem gričku pihalo iz svoje smeri, grem poskusit.

Ko parkiram pri kmetiji, imam najprej opravka z najemnikom, ki mi prehod dovoli (čeprav sem mu »zelo sumljiv, ker me že cel dopoldan opazuje, kako se vozim po dolini sem in tja…«), za hišo pa še s pravo, simpatično lastnico, ki mi pokaže obhod okoli el.pastirja, travnika in bikov, ki že grebejo s kopiti po blatni zemlji, ko se jim približam z mokro rdečo gmoto Rooka čez rame.

Grem po kolovozu od zadaj skozi gozd na vrh griča tik nad AC (tu je šele mokrega listja in z dreves se kar cedi na glavo in na Rooka, ki ga imam nabranega čez ramo). Mimoidoči avti malo trobijo, ko postavljam v šavje na vrhu: same tečne rože, sicer suhe, ki jih sproti pulim. Čeprav pošteno počistim, je štrcljev in šavja še veliko. Petkrat preverim vse štrikce in jih polagam čez neodstranjeno šavje. Če mi start (s totalno premočenim Rookom, da se sedaj že cedi od njega) ne uspe v prvo, se bom samo skotalil dol po blatnem (in dokaj strmem) pobočju direkt med bike (mogoče je tudi kakšna krava), ki sedaj hropejo tam spodaj…

Piha pa celo malo gor (kot nek JV, dolinc?). Potegnem in speljem (in se nič ne zatakne in ni nobene kravate ali vozla…) in se odpeljem čez bike in hiše in čez ves travnik do lokalne ceste.

Zoranov let

Ko pridem nazaj do LCja pri kmetiji, pa mi lastnica pove preostanek zgodbe o najemniku, ki ne plačuje najemnine, da so na kmetiji že ostali brez elektrike, da ostalih zadev sploh ne omenjam…