190109 Kovk- Sever

Zjutraj se mi zdi, da najbolj obeta Vipavska dolina (vsaj nekaj sončka je, pa sonce naj bi naredilo (? inverzija?) nekaj JZ, ki naj bi spodaj premagal S, SV, ki je više. Najprej ni nekega zanimanja, potem pa se Milan zapali za Kovk in je zbor ob 12h na Železniški.

Z Duletom počakava Erza in še zadnjega Milana, ki od zadaj pelje na Kovk, čeprav dvomljivi Erzo ves čas nabija za kam drugam…

Po jajcih in (malo snega) pripelje Milan celo na start. Piha rahel SV (1,5/3) od zadaj. Malo čakamo, malo modrujemo, ob najšibkejšem SV celo odprem rukzak, ampak na kocu potegne robo ven le Erzo, da bo malo pohendlal na V stran… Nekajkrat sicer dvigne, pa mu ga vedno sesuje po startu dol. Milan pa upa da bo le obrnilo… Ko posije sonček bolj konkretno, SV še bolj pojača in po 1.30h se končno predamo.

Spet po jajcih nazaj in še malo porivamo v hrib do asfalta. Potem pa na prvi ovinek dol, kjer Erzo hoče ujeti serijo z nove lokacije na S stran blizu Pojetovega Kovka-Sever. Z njim in Milanom grem do primernega mesta in jima pomagam postaviti (piha malo neugodno, precej z desne bolj vzdolž pobočja, vendar pa je vsaj generalno piha po hribu gor, ne pa dol…).

Potegne Erzo in v poševnem poskakovanju proti levi odleti med brezami. In malo za njim še Milan. Zavijugata sem in tja in pristaneta na travniku spodaj ob glavni cesti.

Erzov let
Andrej Erznožnik : Ko se družiš s kljukci, ki verjamejo da bo Kovk obrnil. [9.1.2019 16:26]
Milanov let

Z Duletom ju pobereva in potem Erzo zdraži Milana še s šolskim terenom Malo Polje.

Milan sam odlaufa (5 min?) na zgornji start pod glavno cesto, kjer pa ima kar nekaj težav, saj zopet piha čisto s strani (že skoraj po hribu malo dol od SZ).

Milanov let
Andrej Erznožnik : https://photos.app.goo.gl/2pwa9FiMcoR6oend9 [9.1.2019 16:34]Alenka Mausar : Kaj si mel nadaljevalni tečaj 😉 [9.1.2019 16:48]Andrej Erznožnik : Ja smo mel, učenec je nadarjen in ubogljiv [9.1.2019 18:53]

Potem pa še na kavico na Col. Smo pa bili vsaj (deloma) na sončku in svežem zraku…