190114 Kovk P2430 15:21:08

Danes napovedan nek SZ (sploh više), na Primorskem pa naj bi veter kar nekaj obračal čez dan (Parapente), pa tudi dejanski gradient ni preveč dober. Ker pa naj bi bilo na Primorskem največ sončka, me seveda vleče tja.

Ko Kovk obrne na JZ (Lijak me preveč ne vleče), kar skličem zbor za 11.30 na Železniški, čeprav so dvomi. Poje potrdi in zaradi popoldanskih zemeljskih obveznosti odpelje kar s svojim avtom do Unca, kjer naloži Jeana. Jaz pa v LCja naložim še Duleta in Milana in dol do Anje.

Čaven v veliki bazi in drugje naokoli nekaj bazic. Prisedeta še Jože in Jean in gor.

Na startu piha idealno 4/6 JZ (le malo sunkovito na momente) in smo sami, čeprav je nekaj posameznikov že v višavah. Takoj postavimo in v luft: Poje, Jean, Milan, Zoran in Dule.

V začetku se moram kar malo pomatrati, da poberem na Podrti (bolj ozka in sunkovita dviganja), ko pa sem enkrat nad grebenom, je vse lažje. Bolj živahno do Hublja in potem do Predmeje bolj umirjeno. Nazaj proti Hublju že lepo dviguje in z lepo višino do starta, kjer jih je pa sedaj kar nekaj v pripravi.

Obrnem in še enkrat podobno do Predmeje. Sedaj me iz kota nazaj že bolj ustavlja veter (15-20), potem pa lepo dvigne, da pridem do Hublja brez pobiranja na 1100. Jean daleč zunaj poskuša direkt čez na Čaven, Poje javlja, da je toplandal (se mu že mudi domov) in že rešuje LCja.

Pojetov let

Kovk in Col zadaj sta temno pokrita, tudi Nanos je pri Anteni v bazi, Z del pa tudi ves v temini. Zato se s Hublja odpeljem kar zunaj v smeri Podnanosa (dokler bo šlo). Pa kar gre in gre in drži in pred Vipavo celo začne lepo dvigovati. Ves čas vozim kar zunaj. Ko preletim Podnanos in se dolina začne ožiti, pa začne močneje dvigovati (baze zadaj nad grebenom vlečejo).

Žal nikogar ne vidim, zato obrnem in se usmerim proti Z nad AC. Najprej mislim, da bom pristal pred Vipavo, pa kar drži, tako da  z lepo višino preletim Anjo in pristanek in potem nazaj in počasi na tla.

Zoranov let

Zraven mene pospravlja Dule.

Duletov let

Jean in Milan pa še kar vozita nad grebenom Kovka.

Sedaj je situacija že veliko lepša kot prej, temne pokritosti skoraj ni več. Milan se odpelje še enkrat čez Vipavo in pristane v Podnanosu.

Milanov let

Jean pa na Tablo in naprej ob grebenu in do Razdrtega.

Jeanov danes najdaljši

Z Duletom pobereva Milana v Podnanosu in še Jeana v Razdrtem in domov…

Dosti več, kot sem pričakoval od današnjega dne, pa še več bi bilo, če bi bil bolj vztrajen (in ne bi bil okoli Nanosa ravno v najslabšem trenutku…)

Še vizualizacija