190203 Socerb3 P2438 15:17:56

Po nekajdnevnem deževju se danes obeta malo manj mokrote (mogoče kje celo brez dežja). V mislih imam Socerb ali Vremščico in že zjutraj preverim situacijo pri Kraševcih (Rajko). Tudi oni razmišljajo o Socerbu in če bo bolj obetavno, javijo. Rajko obvesti okoli 11h, da oni gredo. Jaz nahitro zlobiram Mega in Milana.

Med potjo se naložita v LCja na Železniški oziroma na Uncu in gasa dol in na sam start Socerb3.

Ko pridemo, celo malo sončka in začnemo takoj postavljati, saj šibko že piha gor. Pa se pokrije in sapica ugasne in začnemo modrovati. Kmalu so pri nas še Rajko, Gorazd in Bojan. Modrovanje se nadaljuje, občasno pihne bolj, vendar ne dovolj. Zmoti nas še padalec, ki lepo pobere z originalnega starta, pa se pokaže, da je motornjak.

Končno spet sramežljivo posije sonček in sedaj gremo v luft, saj je že zadnji čas-14h: Zoran, Milan, Gorazd, Rajko, Bojan in Mega.

Najprej do roba nad Glinščico v rahlem dviganju (lepo drži) in nazaj mimo starta skoraj do gradu. Potem pa se kar začneja zlivati meglice čez rob in nastajati iz Doline gor, tako da začnemo v izogibanju slalomirati med njimi (tudi precej ven nad dolino). Ves čas smo v glavnem pod ali pred njimi. Uspe mi še enkrat proti gradu in nazaj (ko se za nekaj časa spet malo dvignejo), potem pa se do napolnjene ure držim in vrtim in nabiram v popolnem miru bolj na SZ razu grebena (kot večinoma tudi ostali).

Drug za drugim pristajajo

Milanov let
Rajkov let
Megov let


Megov Komentar leta:Me pokliče Zoran, če se mi da iti na Socerb, če se bojo tudi Bojan, Gorazd in Rajko odločili, da gredo. Se mi je zdelo bolj misija v prazno, ampak grem, če drugega ne za šoferja, da peljem avto dol. Se mi je zdelo, da bo samo curaža. Zoran na Vrhniki pobere še Milana in ko pridemo na štart bolj kilavo pihlja gor, pa precej pooblačeno je na jug in vzhod. Pridejo še Kraševci, posije sonce in termika zadiha. Na prvotnem socerbskem štartu nekdo vzleti in mu gre prve sekunde kar dobro potem pa zalaufa motor in mu gre še bolje.  Tudi mi se spravimo v luft in bilo je vedno bolj zanimivo. Ob pobočju nastaja baza, ki se spušča, pred njo in ob njej pa lepo vleče gor in se igramo oblačne sprehajalce. Prijetno umirjeno letenje. Oni z motornim pogonom nekaj časa ni mogel pristati na mestu vzleta, ker je bila baza nižje, ampak ko sem spuščal Zoranov avto se je megla umaknila in mu je uspelo. Zelo posebno letenje za Socerb.  [3.2.2019 21:17]
Gorazdov let
Bojanov let

in na koncu še jaz.

(pa še Sandro Klemente, ki nas je od doma videl v zraku in hitro prišel še on odleteti svoje).

Rajko pa je naredil lep filmček današnjega letenja med oblaki: