190205 Dobrovlje V P2440 13:42:29

Danes praktično enaka napoved kot včeraj (SV in močna burja v JZ SLO) s soncem opoldne vsaj do CE. Na Primorskem res šajba z bleščečo modrino (in burjo 20/30 m/s na Kovku), drugje pa vse 100% pokrito (močna inverzija na 1200 in baza okoli 1800). Očitno danes ne bo tako kot včeraj, ampak ne vidim nič drugega razen Gozda (kjer se bo, ob tej inverziji in SV na Kriški, gotovo težko pobralo, če sploh) in Dobrovlja (ki je v bistvu skoraj enako daleč), kjer pa piha v pravo smer (gradient do 1200 je OK, ne bo pa termike, če ne bo sonca). Ali pa če bi le bil Zavrh…

Milan s kavice v Podpeči potrdi, da piha močno in Zavrh prečrtava. Dule potrdi soudeležbo in ob 11.30 me pobereta pri mojem Hoferju.

Čez 40 min smo na pristanku, kjer vidimo nekaj SV in vse zabito do konca (dva stebra iz TEŠ-a pa naravnost gor do plafona okoli 1200 – kot dva CB-ja, ugotavlja Milan 🙂 ).

Na startu ob prihodi v bistvu skoraj brezveterje – le rahlo piha po startu gor (ni primerjave z včeraj). Začnemo postavljati. Medtem pa ugasne še to, kar je bilo na začetku in občasno pihne še rahlo z leve od S in celo od zadaj. Čakamo in čakamo, pa le občasna spet sapa po startu gor. Očitno se bomo samo zabrisali dol…

Ko dokončno obupam(o), da bo še kaj bolje, potegnem Mentorja3 prvič, pa ga sploh ne čutim in prekinem. Milan in Dule mi ga zvlečeta nazaj in v drugo le odletim. Desno in levo v curjenju in na pristanek, kjer stopim na tla do minute enako kot včeraj (sem danes torej startal uro kasneje J ).

Zoranova curaža

Milan je tudi že v luftu in odcuri proti Letušu, dokler gre.

Milanova curaža

Duleta, ki se še pripravlja, ustavim, naj pride raje dol po naju in ga potem zapeljemo še enkrat gor, saj bo sicer problem z logistiko (lokalcev ni…). In pride dol, ravno ko pospravim.

Ker smo v tem koncu SLO, kjer je povsod enako pokrito (na Gozdu je medtem posijal sicer že sonček, vendar me prvi tamkajšnji leti ne prepričajo, da bi bilo smiselno zbezljati tja…), se odločimo za malico v Afriki in po njej še enkrat gor, da odleti še Dule, ali vsi, če bo kaj bolje.

Po malici pa ni nič bolje. Sicer se zapeljemo na pristanek, kjer piha sedaj šibek JV, pokrito pa je še vedno 100% in Duletu sploh ni več treba gor…

Gasa proti LJU…