190218 Kovk P2451 15:37:47

Danes veter obrne na JZ, inverzija pa še vedno kar močna okoli 1100. Erzo skliče zbor ob 10.40 za Kovk ali Lijak.

Ker je Milan nevozen, ga poberem v Podpeči in na Železniško, kjer se priključita v LCju še Erzo in Dule. Na Kalcah pa še Jean in od zadaj na Kovk in na start.

Nekaj zmajarjev iz Avstrije že sestavlja svoje stroje, kar se padalcev tiče, pa poleg nas na startu še Igor in grupa Štajercev Kondor Radeče. Piha že lepo gor in takoj postavimo. V luft med ostalimi Jean, Erzo, Zoran, Milan in Dule.

Na Podrti navrtim do 1100 in za Jeanom in Erzom. Na Hublju popravim, na Otlici navijem nekaj čez 1200, naprej proti Predmeji pa potonem in vso trdo pridobljeno varno višino izgubim. Jean je že čez v pobočju Čavna, tudi Erzo ob vračanju in popravljanju gre čez (kot tudi ostali), sam pa nikakor ne morem spet toliko (koliko?) pobrati, da bi si upal naprej (najbolj me seveda moti, da nizek ne pridem iz kota ven do prvih pristankov…).

Zato nazaj (za Milanom) čez Hubelj proti startu, tu spet naberem čez 1200 in še enkrat proti Predmeji. Nazaj na start. Dule javi, da je pristal v Vipavi.

Duletov let

Nekaj za njim v tistih koncih pristane tudi Milan.

Milanov let

Jaz pa S Podrte s 1100 čez Vipavo za Jeanom (ki se je že pripeljal nazaj z Lijaka) za Plaz in naprej pod Tablo. Tu sem pod grebenom in imam pravi rodeo v teh skalnih grapah, dokler se na Šentviški le ne spravim spet nad greben in naprej do Hieronima po makadamu.

Tu obrnem in počasi guncajoče nazaj (ob srečanju z Erzom in Kantetom) do Table in z nekaj popravljanja do Vrhpolja. Z 900 se odpeljem čez in čeprav kar drži, pridem prenizek nad Budanje, tako da v širokem loku (da še naberem nekaj 100 m) zapeljem na pristanek.

Zoranov let

Nekaj za mano pristane Erzo.

Erzov let
Andrej Erznožnik : Včas lahko pa tud men rata… se mi pa zdi, da sta Valiča tako naredila kraljico, da vsakič zdrsne okol Čavna [18.2.2019 16:24]

Jean pa z Nanosa priklopi Kovk, pa je v prvem prehodu premočno za toplandat, zato potegne do Predmeje in nazaj. Sedaj mu toplandanju uspe, saj se je situacija na Kovku medtem že malo umirila.

Jeanov let

Ko pride k nama na pristanek, se zbaševa z Erzom v LCja in do Fame, kjer poberemo še Milana in Duleta in domov.

Še vizualizacija: