190313 Slivnica P2472 13:15:00

Danes je sicer še JZ, vendar naj bi popoldne že deževalo. Zato se zjutraj odločim za projekte JZ od LJU, saj je še vsa Primorska in Kras v soncu.

Ko se že peljem proti Vrhniki, pokliče Mega, da je zaradi zemeljskih razlogov v Cerknici in da se mu zdi, da bi lahko Slivnica bila danes.

In se dobiva na Pumpi. Medtem je spet pojačalo na 11, ampak Mega zapelje gor, da vidiva v živo. Nekaj je svežega snega na S strani, J pobočja pa že skoraj kopna.

Resda kar piha, vendar ne deluje premočno (postaja pravi, da je 6-7/10,5) in je zaenkrat še kar sončno. Postaviva in v primernem trenutku potegnem in lepo odletim. Žal pa se ne morem spraviti v kokon in motovilim, medtem ko mi lepo piska za gor. Končno sicer uspem, vendar si gurtne spodnjega dela sedeža ovijem okoli leve noge, da me pošteno šponajo. Kmalu se adaptiram in se potem lahko posvetim letenju.

Najprej gre lepo gor, sem na 1400 in kmalu že vrtiva skupaj z Megom. Ko pa se prestaviva na Z rob nad Cerknico, pa iz lepega jadranja in vrtenja naenkrat padem ven (preveč naprej ?) in z -3 potonem dol, da sem takoj na višini grebena. Rešujem se nazaj pod vrh in tudi naberem do koče, ampak več ne gre in preostali čas do napolnjene debele ure drajsam po grebenu sem in tja. Mega medtem vozi večino nad vrhom, tudi ven proti jezeru, da po svoji točno napolnjeni 1.00 uri pristane pri Pumpi.

Megov let

Jaz pa še kar nekaj minut drajsam (saj niže piha lep J, ki kar drži), preden se mu pridružim.

Zoranov let

Nepričakovano v redu jadranje.

Še vizualizacija.