190323 Lisca P2481 14:16:43

Je zjutraj nekaj debate kam ob današnjem SV (ki je danes že zelo umirjen) ter nizki inverziji in smo hitro zmenjeni za Lisco ali Smuk (na Gorenjsko nikogar ne mika).

In ker gredo tekmovalci s sulicami danes na Lisco, Smuk pa je (pre)nizek, smo pri Rutarju okoli 10.45 že odločeni za Lisco. Mega doda gasa in čez Trebnje in po ovinkih do Sevnice.

Kmalu smo na vrhu, kjer najprej nekaj časa posvetimo prepričevanju prisotnih obiskovalcev koče, da nam spravijo avto v dolino. Kmalu ta logistični problem rešimo z dvema mamama in dvema hčerkama (skupaj so trije 🙂 ) in malo dol na start. Nekaj domačih že postavlja in kakšen je že v luftu, o tekmovalcih pa ni več sledu.

V zrak Erzo, Mega, Zoran in Uki, Dule pa šele čez nekaj časa, ko se prepriča, da ostali štirje že lepo poberemo in se odpeljemo.

Levo od starta ob grebenu na V rob in potem v stebru do 1500. Še eno pobiranje nad Radežem in naslednjo do 1700 nad Velikim Kozjem in čez Savo na Kopitnik. Sem kar bolj ali manj skupaj z Erzom, Ukijem in Megom, ki kot najvišji kar malo kruza sem in tja in nabira višino, medtem ko ostali vrtimo in se matramo. Potem pošteno zgubim(o) nad Gorami, kjer Uki in Erzo nabereta nad greben, jaz pa bolj v kotanjo, kjer nad Turjem spet naberem 500m, medtem ko Erzo in Uki že iščeta pristanke.

Erzov let
Ukijev let

Domišljavo se odpeljem naprej čez Hrastnik, z mislijo, da bom na pobočju Jelence in Pleše pobral, pa razen nekaj razmetavanja (očitno sem v rotorjih za Mrzlico in Kalom) do Ostenika ne dobim nič. Zapeljem se na J na travnike, kjer pospravlja Erzo, pa me tam preveč goni in se zapeljem nazaj do ribnika na jalovini na vrhu sedelca med Hrastnikom in Trbovljami.

Zoranov let

Ko pospravljam, pa se visoko nad mano čez zapelje Mega v Savinjsko dolino.

Megov let

Ko pospravim(o) pa akcija reševanja Megovega avta (Mega sporoči, da je že dobil štop z Vranskega proti LJU). Dule je pristal nad Rimskimi.

Duletov let

Z enim štopom + (nenameravanim) taxijem do železniške Hrastnik. Ker je prvi vlak čez slabi 2 uri, se vrnem nazaj na cesto, kjer kmalu dobim štop do Radeč, kamor Uki organizira dostavo avta z Lisce.

Na železniški postaji v Radečah samo prestopim v Megov avto in v Rimske, kjer čaka Dule. In po Erza v Hrastnik in proti LJU (medtem ko si Uki tako želi vožnje z ekspresnim vlakom, da potem ne more izstopiti pred LJU (na kakšni lokalni postaji, kjer bi ga z lahkoto sneli) in se mora zato z avtobusi prevažati po LJU na Fužine, kjer odloženi Mega že čaka na moji domači OMV pumpi…

Meni super dan z veliko smeha in dobre volje in super letenje in vesel kot radio (kljub nepopisnim lepotam današnjega letenja na Zavrhu, s katerimi me draži Manca že v Radečah…).

Še vizualizacija naših letov