190415 Korenitka-daljnovod

Končno se vreme malo izboljša in danes naj ne bi bilo več dežja. In nekaj sonca ob močnem SV. Edino Dobrovlje vidim za resno letenje (Zavrh se mi zdi preveč tvegan, glede na napoved), ampak v resnici me v takem še najbolj mikajo projekti. In tudi Erzo se strinja in sva zmenjena za Dolenjsko.

Ker sem že bolj zgodaj na terenu, najprej ubijam čas do Erzovega prihoda v Želimljah in okolici Šmarje-Sap (ampak si samo ogledujem lokacije, saj je kar veliko vetra po tleh).

Okoli 13.30 Erzo prisede v LCja v Šmarju in po AC proti Trebnju. Že zadnjič sem si ogledoval poseke za daljnovod, ki ga gradijo (in nazadnje tudi z Erzom). In ko se danes peljeva od Biča naprej se nama kar ponuja tale travnik pred Korenitko kot prva lokacija.

Ko pa se od zadaj pripeljeva gor in rinfuzo zakoračiva čez grič, naju na nasprotni strani sprejme res močan veter. Najprej si v dvomih ogledujeva, potem Erzo kljub vsemu začne postavljati na vrhu pobočja nad grmičastim robom. Jaz nekaj nižje na odprtem travniku.

In počaka Erzo, da oblak pokrije sonce in veter res malo upade in potegne in je v luftu. Veter ga močno ustavlja in počasi zleze čez rob in potem malo zajadra sem in tja, ko visi kot salama in le počasi zleze na tla.

Erzov prvi novnovnov

Sam medtem postavljam Rooka, ki mi ga ob prvem dvigu veter podre na stran, potem pa spet posije sonce in veter prbije na polno.

Erzo pride peš gor in mi še malo pomaga, ampak zaenkrat je zame premočno in odnesem robo nazaj v LCja.