190601 Zavrh P2534 12:30:44

Po nekaj dneh monsunskega dežja je bil včeraj končno spet dan brez, seveda pa z napovedanim močnim SV. In taka je tudi današnja napoved, zato ziheraško predlagam spet Zavrh.

Erzo je najprej za in ker naj bi z dnem veter jačal, razpišem zbor na Šodru ob 10.30. Ko se začnemo že zbirati, Erzo začne lobirati za Lijak, vendar sta za tja dol le on in Planinšek in tako se na Šodru na koncu vsi odločimo za Zavrh.

Mega, Erzo, Planinšek in jaz z Jožetom do Škorpijona, kjer se razbremenimo enega padala, ki ga prevzame Štusov Dušan in z Milanom za nami gor.

Na startu piha že kar močno in takoj začnemo postavljati. In v luft Planinšek, Poje, Erzo in Mega. Potem pa vedno bolj konstantno piha skoraj brez popuščanja.

Meni ob prvem dvigu vrže padalo nazaj na šavje. Med obiranjem po nekaj poskusih odleti Milan, Dušan pa ima podobne težave kot jaz. Šele v tretje uspem stabilizirati padalo.

Takoj ko stopim čez rob, pa me samo odlifta gor. Malo za mano uspe še Dušan. Levo proti Trebelniku nekaj nad grebenom gunca Janeza in tudi mene močno dviga v tisto smer. Ker se oblaki nad nami kar ekspresno vozijo od SV, se ob pobočju peljem samo naprej, dokler se dviganje ne umiri. Erzo je prišel prenizko pod greben in že scuril na pristanek.

Erzov let

Tudi Milana vidim nizko spodaj. Samo podaljšam v smeri Bistre, v upanju, da bom pobral na Javorču. Pa tu ne najdem nič in samo podaljšam čez AC do glavne ceste proti Šodru.

Zoranov let

Čez nekaj časa Mega javi po postaji, da ima dovolj in se odpelje čez mene do Hribov in tam pristane.

Megov let

Razen Jožeta, ki zapelje kolikor lahko za Borovnico v smeri proti Zabočevemu,

Pojetov let

vsi ostali pristanejo na uradnem pri Škorpijonu.

Milanov let
Dušanov let
Planinškov let

Ko  pripešačim do Šodra, je nekaj minut za mano tam s štopom tudi že Planinšek in potem še Mega. Ostali rešujejo logistiko na Zavrhu.