190612 Lisca P2545 14:32:23

Danes pa spet resno letenje. Zjutraj so opcije (glede na generalni JV, J in možne popoldanske krajevne vročinske nevihte) Smuk, Lisca, Malič. In po koordinaciji, glede na napoved termike in možnih padavin, odpade Smuk.

Ko se ob 11h dobimo pri Rutarju, je smer Lisca. Mega pelje Erza in mene, Planinšek pa pride v Radeče, kjer je že rezerviran prevoz za gor. Ob 12.30 mi počakamo kombi na ŽP Breg in gor.

Takoj postavimo (rahel mrč, na startu sicer piha idealno) in v luft: Janez, Erzo, Zoran in Mega.

Takoj po startu začutim, da imam zamotane nožne gurtne in gurtne sedeža in nekaj minut rabim, da se prilagodim tiščanju na levi strani. Vrtimo in iščemo okoli starta nekaj več in manj nad grebenom. Čez nekaj časa preskoči Janez na naslednji grič na V in pobere malo več. Mega za njim in še Erzo in kot zadnji jaz. Mega in Erzo pobereta na 1350 in se odpeljeta nazaj v smeri Laškega. Midva z Janezom pa le na 1200 in spet nazaj na prvi greben.

Janez drajsa in išče bolj sem in tja po in pred grebenom, meni najbolj drži okoli starta. Ampak kaj dosti nad greben ne prideva več in po napolnjeni 1h se zapeljem proti ŽP Breg na pristanek. Pa mi na 500 na gričku pred pristankom le malo piskne in potem vztrajam in mi začne iti gor vedno lepše do 850. Nad Kumom in zadaj (v smeri za Radečami, kamor me odnaša) se dela ena obsežna gmota in neham vrteti in se zapeljem do Radeč na travnik pri Špaaru, kjer je Janez parkiral svoj avto.

Zoranov let

Erzo in Mega sta tudi že na tleh malo pred Laškim.

Erzov let

Pristane še Planinškov Janez ob Loki pri Zidanem mostu.

Janezov let

Pospravim in z njegovim avtom po njega in do našega v Breg.

In potem v Rimske, kjer Franček s sopotnikom Megom prevaža Erzota na projekt(e). Malo druženja v Rimskih in še kratek obisk na pristanku Maliča in proti LJU.

Še vizualizacija.