190703 Velika Ligojna3 P2558 13:22:20

Danes pa je bolj V, JV in po Aladinu in PP nobenega resnega dežja, pa zeleno vetra na 800. In se mi zdi, da bi lahko bil Smuk, če ne bi tako bodla tista kljuka od inverzije na 900 (in slaba termika nad Dolenjsko). Ko pa pogledam še napoved v sliki pa same strele in oblaki in kaplje že od dopoldneva dalje (vročinske plohe in nevihte, ki jih ne PP, ne Aladin ne izračunata ?).

Erzo pričakuje dež in je serijo že odkljukal zjutraj na Hribih, Jože pa predlaga popoldanski Zavrh v takšni nesigurni situaciji. Zanimanja drugih za akcijo (tveganje?) ni.

Ker imam še dovolj časa in je videti le krasno modro nebo, posejano s kumuluski, grem precej pred časom proti Vrhniki in na oglede okoliških, še belih pik. Namesto V, JV me povsod po kucljih pričaka S, SV in na koncu že blizu dogovorjene 13.30 najdem ta kucelj za prvotnim startom Velika Ligojna (na katerem piha bolj ali manj v hrbet).

Tu pa je veter ravno pravšnji (čeprav na momente pošteno butne). Prestavim Šodr za ½ ure, razgrnem Rooka in po hrbtnem dvigu stopim v zrak pred pobočjem.

Zoranov predlet

Zdaj pa hitro na Šodr.