190714 Čaven P2579 11:44:41

Danes zjutraj panika: ob 9.30 Vrhnika za Čaven. Suša in Valiči gredo danes… Včeraj zvečer, ko sem gledal napoved, mi Čaven tudi na misel ni prišel (S, pa močne celice tam naokoli že okoli 13h, pa…). Seveda potrdim in sem na Železniški hkrati s Planinškom in Erzom.

Janez nas potegne do Unca, kjer prestopimo k Megu in šele potem začnemo bolj resno gledati najnovejšo vremensko napoved. Nič bolje ne kaže kot včeraj in medtem izvemo, da Suša ne gre na Čaven… Kljub temu nadaljujemo proti Lokavcu, kjer se bomo dokončno odločili.

V Lokavcu čakamo Božičevega Sama, ki je še vedno optimističen glede Čavna (zaenkrat še lepa baza se že dela za njim). Pride še Bogatajev Janko.

Samo nas naloži v kombi in gor. Na startu takoj postavimo, saj zaenkrat še kar piha (termika) gor, res pa da meša med Z in J. V luft Erzo, Janko, Mega, Planinšek, Zoran in Samo.

Še ko speljujem čez polico, Mega že javi, da samo curi in že pelje proti Lokavcu. Blizu njega je tudi Janez, Erzo pa bolj nad dolino. Po nekaj vijugah  curaže zapeljem proti Lokavcu. Mega in Janez pristajata proti šolskemu terenu.

Megov let
Janezov let

Jaz stopim na tla na svojem standardnem travniku ob cesti Ajdovščina- Lokavec.

Zoranov let

Samo pristane ob meni nekaj minut za mano.

Samov let

Erzo pa potegne čez Ajdovščino do reke Vipave.

Erzov let

Janko pa je edini pobral in se odpeljal na Postojnsko.