190716 Ivanščica P2583 16:00:26

Že dva dni gledamo napoved za Ivanščico in danes naj bi bil ta dan. SV kot naročen, pa termika in sploh vse. In tako kažeta usklajeno Aladin in PP. In danes zjutraj se Aladin še malo popravi, da res lepega gradienta nad 700 sploh ne omenjamo.

Kombi je Erzo že zrihtal in ob 9.00 Rutar. Turčin, Milan in jaz čakamo kombi z Erzom, Megom in Duletom. Na Trojanah se priključita še Planinškov Janez in sin Aleš (kot šofer). Gasa.

Ko pripeljemo na Ivko, piha več, kot bi smelo (10/11), vendar v upadanju. Kmalu nakapljajo še ostali in skupaj nas je na startu 15 Slovencev (naša in Damjanova jata z Mojco in Nevidni z Rabičem) in 13 Hrvatov. Počasi se pripravljamo in modrujemo, dokler veter počasi le ne upade na normalo.

Potem pa hitro v luft prva grupa: Rabič pokaže, od naše jate pa Mega, Janez, Erzo, Zoran,… Milan in Dule še kar čakata, da se še bolj (preveč) umiri.

V dveh etapah naberem do 1600 in se zapeljem čez na J stran. Ko sem že zelo nizek nad ravnico na J strani (na 700), le dobim prvo lepo dviganje (v začetku ni bilo lepo) do 1700 (tu se ujameva s Turčinom in malo vrtiva skupaj, potem mi izgine iz vidnega polja in sem spet sam) in naprej proti Z.

Z nekaj popravki in generalnim zgubljanjem pridem do Krapine. Vse mi gre res počasi… Ko kje le malo navijem se baze sproti topijo in dviganja je konec. Čez AC sem na 500. Turčin javi, da je blizu mene na tleh.

Turčinov let
Turčin – Alojz Turk : Takole se mi bo pa Ivka hitro zamerila.
Ali pa Bergant z napovedmi “Hammertag”ov.
Ali pa oboje.
Ali pa Erzo, ki me je zvabil sem. 
Ali pa vse troje! [16.7.2019 21:28]

Nekaj časa trmarim in se le spajsam na 850 in naprej proti Z do Valentinovega, kjer se že pripravljam na pristanek (370m / 150m AGL).

Pa spet najdem z matranjem in razmetavanjem neko nulo, ki gre vedno lepše do 1400 🙂 . Potem pa v smeri Tuhelja samo še dol do bridkega konca.

Zoranov let

Blizu mene je pri Tuhelju na tleh tudi Planinšek.

Janezov let

Še vizualizacija nas treh bližnjih prizemljencev

Milan je že pred časom zaključil pri Ivancu.

Milanov let

Dule pa zrinil po S strani do Lepoglave.

Duletov let

Potem sta rešila avto Nevidnega v Ivancu in šla v zasledovanje/reševanje Rabiča in Nevidnega.

Mega med mojim pospravljanjem pripelje do Kozjanskega in pristane blizu Pečic.

Megov let

Erzo pa do kopališča v Brestanici.

Erzov let
Erzov Komentar leta:Zadovoln, brez svojih instrumentov, ker ostanejo v Lj. En piskač crkne na pol leta, hvala Tibor, druzga vžgem, hvala Mega. Res zanimivo, brezčasno – ne veš kolk je, brezvišinsko – ne veš kolk maš, letenje. Na koncu s5 zlomim veslo. [16.7.2019 18:04]Berto Prodan : Ze spet zemljevit v cirilici?! [16.7.2019 17:48]Jožef Rabič : Da nisem potegnu bi se cakal na startu.pickice.lp [16.7.2019 21:47]

Ko dočakam  Aleša z Janezom in Turčinom, gremo najprej do Mega, potem do Erza in ob Savi čez Zagorje do Trojan, kjer odložimo familijo Planinšek in končno proti LJU.