190720 Županov vrh P2586 12:35:27

Po včerajšnjem izpolnjenem cilju si čez vikend želim nekaj bolj sproščujočega (in mogoče še kakšen kratek let, če ne bo preveč vetra, ki je napovedan za danes-soboto kar močan).

Z Alenko splanirava pohajkovanje okoli Rakitne s kopalnim zaključkom na jezeru (pri Milanu).

LCja zaparkirava malo nad vasjo in po zložni stezi na bližnji razgledni hribček Rotovec (960m). Kuža Conny se izkaže kot pravi planinec, saj neumorno skaklja vrhu naproti. Malo razgledov in slik na vrhu, potem pa nazaj v sedlo in gor še na Županov vrh.

Vso pot je pošteno vršalo v drevju in tudi tu gori kar pošteno piha. Razgled je tu še lepši kot prej. Štart je lepo opremljen s trakci in vrečo (verjetno po Štusejevega Dušana zaslugi).

Kljub močnemu vetru raztegnem Sandijev M24 (da bom malo groundhandlal, če ga že nosim za kondicijo s sabo…). Res ga malo razmetava, vendar se mi zdi izvedljivo in ga v drugem poskusu lepo stabiliziram in stopim v zrak čez rob.

Najprej me kar drži na višini, ko pridem bolj nad plato, pa me začne kar konkretno dvigovati in guncati. Potem me le spusti in z nekaj zbijanja pristanem ob glavni cesti.

Zoranov let

Pospravim in do centra Rakitne pri cerkvici.

Ko Alenka s kužkom sestopi in pride z LCjem do mene v vas pa še do jezera, kjer se najprej pozdravimo z Dušanom in Milanom. Kasneje pride še Debevčev Roman z družino in na koncu še Jean in Ana s svojim Mistyjem, tako da je imel Milan med svojim šihtom še padalski miting…