190801 Belvedere klif P2598 07:17:40

Dosti več kot leto je že, kar sem bil prvič na tej lokaciji s padalskimi očmi. Edini uporabni veter na tem položnem travniku je SV. Potem sem bil dvakrat tukaj sam z namenom odleteti, pa me, kljub napovedani in dejanski burji (celo +15m/s SV na Slavniku), sprejme Z ali celo JZ. Potem še enkrat z Megom spet Z.

In nazadnje še z Megom in Erzom prejšnji teden, ko čez travnike spet piha močan Z in se samo obrnemo. In takrat Poje (ki civilno deluje v bližnjem Strunjanu) opazi našo lokacijo in takoj podreza, da ga mora Erzo »ustaviti«; da se tale start pa »ne sme« odleteti pred Zoranom. Res sem si želel od tu (prvi) odleteti brez pritiska (drugih) in takrat, ko se bodo meni zdeli pogoji ustrezni, ampak sedaj je postala lokacija znana in ni več mogoče odlašati…

Pa še to smo zmodrovali: da ob lepem vremenu sonce na tej konfiguraciji naredi JZ, Z od Strunjana sem, ne glede na moč burje in je torej treba priti poskušati v slabem vremenu, ali dovolj zgodaj zjutraj, ko sonce nima vpliva in velja le, kar reče burja oz. SV.

In ker je za danes zjutraj napovedan konkreten S, SV okoli Izole, se odločim za ponovni poskus. Mega je za in sva zmenjena za 7h zjutraj. Pa me zvečer pokliče Pojetov Jožef, da je gledal napoved vetra in da bi danes bili idealni pogoji za tisto lokacijo, kjer smo se motali prejšnji teden… Seveda ga »povabim« zraven. Vendar predlaga še uro prej, da ne bi kaj zamudili (kar se mi zdi OK, saj bo morje na obalnem pasu po oseki ob 5.00 še nižje – kar je za pristajanje na ozki plaži zelo pozitivno)…

Ob 5h vstanem, ob 6h na Železniški prestopim k Jožetu (da ne bomo izgubljali časa…). Na Uncu se priključi še Mega in gasagasa dol.

Na travniku na vrh griča smo pred 7h in Mega mi takoj postavi (da ne zgubljamo časa, ker moram odleteti prvi), saj veter res rahlo pihlja od SV (kje je zdaj tisti močan S, napovedan za to uro).

Prvi poskus se konča na spodnjem travniku. Sedaj mi postavita kar oba in privzdigneta zadnji rob. In ko v drugo  potegnem svojega Mentorja3, se postavi lepo in na koncu travnika že drži, tako da lepo speljem.

Vendar je drevesni rob za spodnjim travnikom še vedno nevarno visok. Pa v najnižjem delu speljem vsaj 2-3m nad goščavo in sem nad klifom – svoboden kot ptica !! Vetra nobenega. Zavijem v smeri Izole desno ob poraščenem pobočju na klif, pa še vedno nič, tako da odcurim vzdolž plaže, dokler gre.

Zoranov dolgo pričakovani prvenstveni let 🙂
Andrej Erznožnik : Si spod lepo pristal? [3.8.2019 07:22]Zoran Gaborovič : Lepo [3.8.2019 07:27]Tom Pavlič : Kaj pa ste to pogruntal  [3.8.2019 08:01]Zoran Gaborovič : Potencial za burjo. Samo kdaj je tu burja? Ob nobeni napovedi tu še ni pošteno pihalo pa tud ko je bilo na Slavniku 15 m/s SV vetra (na startu pa takrat čisti Z)… [3.8.2019 08:27]

Vesel ko radio.

Jože je v luftu malo za mano in zavijuga nad plažo Dobrava in scuri.

Jožetova 1.ponovitev

Kar nabere padalo in optimistično skozi šavje gor za ponovitev (optimizem ga kmalu zapusti, ko se potem prebija skozi pragozd trnja).

Medtem pa se pripravi tudi Mega, ki se po startu skozi šavje prebije na svobodo in tudi po majhni vijugi pristane na plaži Dobrava.

Megov let

V drugo Jože prileti do mene.

Jožetova 2.ponovitev

Malo za njim pride še Mega s spakirano robo. In peš ob obali skoraj do Simonovega zaliva in po cesti gor na vrh (ob Jožetovem pripovedovanju dogodkov iz Libanona, ki pa jih tukaj ne bomo podrobneje obdelovali…)