190806 Lijak P2602 15:02:27

Danes podobno kot včeraj z nekaj več vetra. Bi šel kamorkoli drugam (kot Lijak), pa je na Slivnici preveč vetra, na Gorenjskem popoldanske nevihte,… Skratka Milan vztraja na projektu 100tka in z Duletom mu greva v podporo. Pa še Poje si je (po jutranjem poskoku) zadal novo nalogo: 2 100tki v 2 zaporednih dneh… Jaz nimam nobenega cilja.

In naju z Duletom okoli 11h ure odpelje Milan do Anje, kjer prestopi še Jože in na Lijak in gor z Alešem. Na startu približno tako pokrito, kot včeraj s trendom jasnitve. Še vedno nimam cilja (mogoče kar na Kras, ampak danes sigurno ne).

Počasi postavimo in v luft: Jože, Zoran, Dule in taktizer Milan. Takoj dobim krasen in miren steber na levi čez 1000 in za Jožetom na Zmajarsko. Tu pa že razmetavanje v katerem naberem skupaj z Jožetom (ki je že bil okoli vogala na Skretu, pa se je nizek vrnil) na 1200 in potegnem naprej – dokler gre. Kdoekoli gre nad dolino, curi. Curim tudi jaz pod Kucelj in sem že blizu dreves na platoju spodaj na 900 (in mi je vseeno, če grem pristat v dolino). Pa kar drži in spodaj vozim naprej in me začne proti koncu Čavna dvigovati (naenkrat je tudi Jože za mano) in po nekaj razmetavanja sem že nad zgornjim platojem in nad Modrasovcem na 1300.

Čez na Hubelj, ki ga priklopim malo nad grebenom in mirno do Podrte, kjer pa se začne razmetavanje (namesto da bi se standardno lepo nabralo). Jože zapelje kar čez, jaz malo nižji z 900 za njim (vseeno mi je). Do Plazu me spusti na 450 in potem močan J veter namesto dvigovanja na pobočju. Še bolj zacurim do 350 in najdem rahlo dviganje (in potem mi ni več vseeno, ker ga hočem pobrati…).

Nad mene pride Jože tudi v curaži, pa to dviganje izkoristi bolje od mene in se z lepo višino zapelje na Tablo in naprej. Jaz se spajsam nad Plaz in spet naslonim na glavno pobočje, pa spet neko razmetavanje. Še nekaj časa borba, da na koncu scurim k Fami.

Zoranov let

Jože pa do Hieronima in nazaj.

Zakampiram se v picerijo in ugotovim, da je Dule že na tleh (vendar ne zaradi požrtvovalnosti, da reši logistiko…).

Duletov let

Še Milan pride od Kovka do Vipave in proti Anteni in nazaj. Jože iz globoke Predmeje še drugo rundo proti Anteni, ko pride Dule do mene v picerijo. Potem se prestaviva k Anji, kamor pripelje Jože po neuspelem drugem priklopu Kovka s 97km.

Jožetova 2.skoraj 100tka

Milan pa sploh ni poskušal na Kovk, ampak še enkrat do Antene in v povratku po dolini do Ajdovščine…

Milanov let

Pa še vizualizacija

Na koncu smo si vsi enotni, da takega neugodnega letenja kot danes že dolgo (če sploh kdaj) nismo imeli…