190819 Lijak P2618 19:30:35

Včeraj smo si lahko odpočili od padalskega popotovanja, danes pa je treba v akcijo, saj je napovedan lep dan z zmernim JZ. Milan me takoj spravi na obrate, saj je že določil dan za Lijak (njegov plan 100tka…).

In ob 11.15 prisedem k njemu in Duletu in dol. Pri Anji, kjer bomo pustili avte, počakamo Pojeta (zaradi zemeljskih obveznosti hoče biti logistično neodvisen). Zaradi prevozniških zapletov okoli Lijaka pokličem Vidmarjevega Jožeta, ki nas prijazno zapelje na Lijak.

Na startu piha zaradi termike močno, v naraščanju. Poje takoj v luft, jaz zalimam 2 manjši luknjici na padalu in potem piha vedno močneje (sonce prbija) in mi vedno bolj globoko modrujemo, zakaj moramo še čakati.

Potem pride še Uki, ki pa ga kmalu spravim v akcijo, tako da, po debeli uri in pol za Pojetom, potegneva v luft. Milan in Dule (in nekaj drugih) pa še čakata.

Najprej malo motovilim, potem vdenem odličen steber do 1900 in se odpeljem čez Zmajarsko in Čaven in Kucelj do Modrasovca. S 1300 na Hubelj, kjer se srečam s Pojetom, ki se že vrača prvič iz Predmeje. Takoj visoko ven nad dolino in od zunaj na Tablo in naprej na Nanos. Ves čas lepe višine in mirno jadranje. Čisto do Antene in brez problemov nazaj spet visoko. Srečam Ukija pri Lovski.

Od Table kar na Podrto in v Predmejo, čisto do konca, saj prvič zares pomislim, da bi mogoče pa odpeljal 100tko. Jože takrat enkrat dokonča svojo 100tko.

Jožetov let

Nazaj in čez dolino na Vipavo, sedaj niže, pa še vedno priklop brez problema. Uki sporoči, da je od Predmeje scuril pred Ajdovščino.

Ukijev let

Še drugič zapeljem čisto do Antene in me že mika, da bi se kar čez zapeljal, pa se zadržim in obrnem. Pri Lovski srečam Milana. Na Tabli sem sedaj dosti nižji, pa grem kar čez kar s 1000 in s 680 pridem do Podrte in mi ne uspe pobrati.

Rinem naprej, pa mi kaže Naviter slabih 95km in 5 km s to višino ne bom naredil naprej, zato le še malo porinem proti Ajdovščini in nazaj na pristanek k Anji.

Zoranov let

V resnici sem naletel okoli 98km in bi lahko 2km še brez problema zrinil na pobočjih nad Ajdovščino proti Lokavcu… 🙁

Še vizualizacija:

Še preden zložim, sta Uki in Dule že pri meni. Dule je moral zaradi tehničnih problemov kmalu pristati.

Duletov let

Je pa zato lepo rešil Ukijev avto in Ukija.

Milan zrine pri povratku z Nanosa malo čez Zemono.

Milanov let

Pobere ga Dule in vsi v Famo na pico.