190912 Zavrh P2645 15:20:12

Danes pa kaže, da bo Zavrh, če le ne bo preveč vetra (opcija še Dobrovlje ali Gorenjska, ostalo je predaleč za naše kombinacije). In ker Erzo sumi, da bo malo preveč vetra, »pošlje« naju z Milanom v izvidnico (on ne more prej :-)…).

Ob 13h pri Škorpijonu Milan k meni in gor. Na poti na start manjša neprijetnost z lastniki, ki povzroči obema prav slab občutek.

Na startu nič vetra (1-2/3,9). Malo za nama pride še Štusejev Dušan in prinese malo več vetra. Sporočimo Erzu, ki ga ugodni vetrni pogoji takoj spravijo na obrate in se že odpravi na pot.

Mi začnemo takoj postavljati in v luft: Zoran, Milan, Dušan.

Dviganje dobim pred startom, na Trebelniku samo curim in nazaj desno od starta, kjer spet naberem. Takrat pride na start tudi zapozneli Erzo in začne postavljati.

Končno sem malo več nad startom (1000) in za Milanom, ki se pobira levo od Trebelnika. Skupaj zavrtiva in s 1100 naprej proti Bistri, kamor nizek pride tudi Dušan. Piha zelo V, včasih se mi zdi celo JV. Nad Bistro pa dobim lep steber, ki me dvigne skoraj na 1300. Odnaša me proti Z nazaj čez kamnolom v smeri Logatca, ampak vseeno se mi zdi prenizko za nazaj čez gmajne. Nad Verdom še eno manjše dviganje, da z višino, kot še nikoli zapeljem čez Staro Vrhniko in visoko mimo stolpa na Planini in naprej mimo Ulovke naravnost v konec Podlipske, kjer pa v močnem dolinskem vetru obrnem in po malo poskusov pobiranja pristanem za vasjo Podlipa.

Zoranov let

Med pospravljanjem se javi Milan s pristanka pri Verdu blizu Šodra.

Milanov let

Dušan pa je na uradnem.

Dušanov let

Ko pospravim, samo stopim do ceste in mi ustavi prijazna medicinska sestra iz Idrije, s katero takoj najdeva skupne znance. Zapelje me v Vrhniko, medtem pa Dušan do Verda in z Milanom po mene na konec Podlipske…

Na srečo pa Erzo že leti čez Vrhniko proti Ligojni, tako da vsaj polovica njune poti ni bila zaman.

Erzov let

Zaključno druženje v gostilni na Verdu, kjer opazujemo Jeana in Martina, ki letita mimo na pristanek.

Martinov let

Potem naju z Dušanom Milan zapelje še gor po avtomobila.

Še vizualizacija: