190916 Goljak P2647 14:22:04

Komaj se zjutraj začnem zlagati skupaj od nedeljskih hribovskih naporov, že pokliče Erzo, če me zanima Goljak. Seveda me, saj 2 dneva nisem bil v luftu.

Ob 10.30 na Železniški in z Erzom na Unc, kjer se naloživa k Štusejevemu Dušanu in Grimšičevemu Simonu in šoferju Marjanu. Dol v Ilirsko in gor na start, kjer piha le malo manj od idealnega.

Dušanu se zdi start čudovit in se mu sploh ne zdi primerljiv z Žbevnico (čeprav se meni zdita tehnično zelo podobna…). Dušan in Simon sta danes prvič tukaj. Počasi postavimo in ko veter malo pojača v luft: Erzo, Zoran, Simon in Dušan.

Kar noče dvigniti do roba, tam pa nekaj razrukanih dviganj, kjer vrtiva z Erzom. Naberem nekaj čez 1300, ko se Erzo v dviganju zapelje nazaj na zgornje hribe, jaz pa za Simonom ob spodnjem grebenu v smeri Ilirske. Nabirava in curiva malo tu, malo tam, blizu naju pa je tudi Dušan, ki je lepo nabral.

Spredaj pod robom Kožleka naprej (po Erzu je to že smrt…), kjer se še nekaj časa matramo (dobim celo lepo dviganje do 1200), potem se še borimo dalje po grebenu proti Ilirski in scurimo skupaj pri Vrbovem.

Dušanov let
Zoranov let
Simonov let

Erzo pa še kar jadra nazaj proti startu in potem nad nami nazaj proti Šembijam, kamor mu sledimo. Na koncu le sede na tla blizu Pivke!

Erzov let
Andrej Erznožnik : Spontana ideja. Zadnjič letos. Klasična septembrska. Zelo inverzno. Pridemo 12.10. Dost čakamo. Baz ni. Ptiči so. Najprej oru. Vrtiva skup. Zatem beloglavc. Vrtiva skup. 15.12 začnejo prve baze. Nazadnje eno navrtim not. 100 m. In konc. [16.9.2019 19:33]

Še vizualizacija: