191130 Lozari P2716 15:21:39

Je danes dan ZPLS v NG in Erzo navija za tiste konce. No saj smo tudi drugi za Primorsko, ker je v Istri lep sonček (kamere in Oliver to potrdijo), le ta burja nekako ne da prave izbire, kam. Erzo se odloči za smer Lijak, ostali cincamo. Milan navija za Buzet (»saj bo prebilo…«), sam sem v dvomih, ampak saj so tam še kakšni projekti… Mega je tudi za akcijo in tako se na Železniški preselim k Milanu še s projektno robo.

Na Uncu se naloži še Mega in dol. Sonca je vedno več in ko se od zadaj zapeljemo na start Buzet Zavoj, je vreme prečudovito. Le da piha SV, V konkretno od zadaj dol. Z Megom Milana hitro potolaživa, da je tam čez dolino start Mlun, idealen prav za ta veter.

Ko nas Milan zaparkira ob startu (ves navdušen, da se lahko tako udobno pripeljemo prav na start), pa razočaranje, saj ni nobenega vetra. Za nameček je trava mokra, da se kar cedi (kar mene odvrne od vsake želje…).

Milan rešuje serijo in brezkompromisno takoj postavi. Najprej neuspešen poskus skoraj v brezveterju, potem pa mu ob najini podpori (predvsem moralni) le uspe odleteti.

Milanov 1.novnov

Pobereva ga spodaj ob glavni cesti.

Medtem že naštudiram naslednji start Lozari, na katerega me je med današnjo vožnjo spomnil Mega (ga Istrijani zadnje čase kar na veliko obletavajo – predvsem Oliver) in gasa naprej mimo Motovuna in od zadaj na Lozare do idiličnega gozdička ob majhni cerkvici. Najprej na oglede malo dol do roba.

Prelepo zrihtan start na JZ, na V (od koder piha) pa bolj kaskaderski. Kljub temu z Milanom nazaj po robo (v avtu pustim puhovko, saj se grem samo dol vreč…) in kmalu postavljava ob Megovi nesebični pomoči.

Moj prvi dvig Mentorja3 ni uspešen, v drugo pa posilim čez rob in zajadram ob pobočju. Drži lepo in po malem celo nabiram. Po nekaj zavojih se mi pridruži tudi Milan.

Mega pa nazaj v avto, da pride dol po naju.

Milan počasi zgublja in se zapelje na travnik ob glavni cesti.

Milanov 2.novnov

Sam pa še kar drajsam sem in tja in sem tudi že kar nekaj nad startom. Zapeljem ob robu še daleč v kotel na levi (skoraj do vasice) in potem nazaj in mimo starta in od pomola stran nad dolino, saj me že pošteno mrazi (tudi brez rokavic sem). Pristanem na peščenem platoju pod startom ob glavni cesti, ravno ko pripelje Mega.

Zoranov letnovnov

Naložimo še Milana in proti Motovunu. Ker je do mraka še nekaj časa, zavijemo še gor na Sv.Jeleno. Sedaj sem šofer jaz in Milan in Mega postavita.

Pa je izbrana lokacija (kjer smo tudi že nekoč startali) precej trnasta in grbasta, vetra pa (pre)malo. Kar dvakrat mora Milan snemati padalo s trnja in brajd, Mega pa se po prvem neuspelem poskusu in oceni situacije odloči, da bo pospravil.

V tretje Milan odleti direkt skozi smrečico, kjer se le malo zatakne in uspešno spelje. In med Megovim pospravljanjem še malo pojadra, preden pristane.

Milanov 3.novnov
Milan Velkavrh : Nov nov [30.11.2019 16:35]Zoran Gaborovič : King je kralj 😜 [30.11.2019 17:07]Alenka Mausar : Kaj pa Kaštelir,Motovun 😜 Ste na izlet po Istri šli👌 [30.11.2019 17:22]Milan Velkavrh : Alenka kej mora pa še za drugič ostat. Trije novi starti pa tud niso kr tko😋, drugač pa fino potepanje res. [30.11.2019 21:00]

Pobereva ga že v trdi temi.