191211 Slajka zgoraj P2731 15:16:58

Danes še vedno veliko burje na Primorskem, v osrednji SLO pa dosti manj SV. Milan lobira za Zavrh, Erzo pa za Slajko. In ker že dolgo nisem bil na Slajki (letos še ne), sem takoj za.

Na Vrhniki pri BJ-ju presedeva z Erzom k Vidičevemu Draganu in čez Horjul v Hotavlje. Bogatajev Janko in Vidmarjev Jože že čakata, Seljakov Andrej z še dvema Idrcema pa že na startu. Preostali se zbašemo k Jožetu in gor – na zgornji start, saj je na spodnjem mogoče malo premalo vetra.

Prvič tukaj na vrhu. Postavljamo in v luft Andrej in njegov kompanjon, pa Erzo, Janko in potem še jaz.

V zraku se da lepo vzdrževati in nabirati tudi nekaj višine, predvsem pa minute. Pa mrzlo. Prebijem 1000m in sem veliko časa nad ostalimi. Ko poskušam prvič čez Poljansko Soro na nasprotni grič, samo izgubljam in se rešujem nazaj pod Slajko že pod spodnjim startom. Poberem pred njim nad rob in še enkrat nad S rob, nekaj mimo antene. Ko se mi zdi, da bo kmalu napolnjena ura (in me v prste že pošteno zebe), se še enkrat zapeljem čez Poljansko Soro, dokler gre in potem nazaj na pristanek. Žal pa sem narobe videl čas na Naviterju, saj nisem napolnil ure 🙁 .

Zoranov let

Med pospravljanjem se mi prvi pridruži Erzo.

Erzov let

Nekaj za njim je na tleh tudi večina ostalih. Tudi Dragan pristane zraven mene.

Draganov let

Jože je toplandal in rešil svoj kombi. In posnel nekaj lepih slik današnjega dogajanja

Na kuhančku v gostilni se potem spet malo ogrejemo.

Milan je organiziral jato za Zavrh in seveda so naletili lepe km (vsaj nekateri, organizator je imel tehnične težave… 🙂 ), ampak meni na koncu dneva niti malo ni žal, da smo bili na Slajki…