191214 Buzet Zavoj P2734 15:14:07

Danes napovedan lep sončen dan, z obilico JZ. Ker bo spet gneča na Kovku (in Lijaku) navijam za Buzet. Na Železniški se zberemo: Erzo, Toplakov Tomaž, Gerdejev Stojan in Berto (Milan zamuja). Malo še polemiziramo, potem smo večina za Buzet. K Stojanu Erzo, SlimTom in jaz in gasa.

Berto počaka Milana, ki še zamuja in na Unc, kjer prestopita k Megu in Štusejevemu Dušanu in za nami. Mi na Črnem Kalu naložimo še Bonetovega Erika in naprej.

Na startu lepo sončno in zmeren veter. Pride še Rabič in dva lokalca, tako da nas je kar nekaj na startu. Mega mi pomaga zamenjati komande (en preglodan štrik in menjava obeh, skupaj z zamenjavo obročkov za nove škripce) na Mentorju 5 – no v bistvu vse naredi on, jaz le statiram !

Medtem že vsi ostali v luftu, Milan z novim, šuštečim Riotom odleti na krstni let. Tako, da kot zadnji odletimo Tom, jaz in Mega. Velikih višin ni, je pa ves čas treba kar delati in biti previden, da ne scuriš preveč pod greben in predčasno zaključiš. Vsi najmanj do Raspadalice in nazaj, nekateri še precej dlje v smeri Roča.

Sam najprej desno v kot mimo železnice in potem do Raspadalice in še enkrat do Črnice, pa spet nazaj in mimo Raspadalice do naslednjega kota. Potem pa nazaj do starta še drugič in čez Črnico proti Kviriku, s katerega se nekateri nizki vračajo (Mega, Milan, Boneta,…). Milan pristane spodaj.

Milanov krstni let Riota

Mega toplanda.

Megov let

Kot tudi Erik.

Erikov let

Takole je Erik videl današnje dogajanje

In Stojan.

Stojanov let

In rešijo logistiko.

Sam sem na Kviriku na  višini grebena in ob anteni še malo naberem, tako da se vržem čez vrh za Sočergo (v rotorje) in naprej z vetrom do Lukinov, kjer spodaj pospravlja SlimTom.

SlimTomov let

Sam pristanem malo naprej.

Zoranov let

Med mojim pospravljanjem pristane Erzo v Movražu.  

Erzov let

Mega pobere Berta.

Bertov let

Takole pa je Berto videl današnje dogajanje

In Štusa.

Dušanov let

In Milana

in proti SLO.

Stojan in Erik pa z Zavoja od zadaj po Erza v Movraž in po Toma in mene v Gračišče (incident s policaji ob snidenju) in Na Črni kal na zaključno druženje (in predvsem na kuhančka).