191216 Klenik-Pivka P2736 14:54:12

Zjutraj se obiram, saj je povsod pokrito in močan JZ. Le pri tleh je malo manj vetra in iščem primerno lokacijo projektnega delovanja. Sem že skoraj odločen za Dolenjsko, pa se zaradi visokih temperatur sneg že ves cedi in spreminja griče v blatna močvirja. Na koncu se odločim za okolico Pivke (kjer kaže, da tudi napovedanega rahlega dežja še ni).

Na prvi lokaciji, ki si jo ogledujem piha direktno v hrbet (nek JV), res pa je, da je start obrnjen bolj na SZ. Potem se prikopljem na tale osamelec nad rečico Pivko, ki že zaliva vse travnike naokoli (nad vasico Klenik pri Pivki). Strmina lepo obrnjena proti Z,JZ, piha pa direkt z leve od JV (in to potrjuje tudi dim-para iz tovarne v Pivki, ki je čisto položena od JV).

Ker je že pozno nimam druge izbire in samo razgrnem Rooka in ga neuspešno dvigujem po platojčku proti vetru. Na koncu porinem naprej in rinem po platojčku padalo v močnem vetru nad sabo, pa me v bistvu rikverca desno do roba in se vržem v desno čez. In speljem v dolinico, kjer pa zavijem v desno po kolovozu z vetrom, da ne zaružim v reko/potok/jezero, ki prekriva dobršen del ravnice spodaj. Tik pred drevjem ful zabremzam, da ne bi sedaj zaružil v drevje pred sabo.

Zoranov skok s startom v rikverc

Rinfuzo gor do LCja.

Potem do teme iščem še kakšno ustrezno krtino in se v temi predam…