191218 Vremščica-Bukov vrh 2 P2742 15:35:17

Rajko in Bojan se odločita, da imata dovolj in nam ponudita logistiko. Vsi se zapeljemo gor z Rajkom, ki bo odpeljal svoj avto dol, Bojan pa LCja.

Na startu podobno pokrito in švohceno, kot prvič, zato Erzo navija za svoj novnov – vrh Vremščice. Ker ga sam že imam, se odločim za pred kratkim novopečeni (Erzov) Bukov vrh2 (ki ga še nimam). Milan pa najprej malo cinca in se nazadnje pridruži. Do

Bukovega vrha z LCjem. Erzo in Milan peš z robo na glavni vrh Vremščice, midva z Bojanom pa z LCjem nazaj dol na sedlo, kjer je na travnatih ravnicah moj planirani start.

Bojan mi pomaga postaviti Mentorja3 (sam sem v tangicah), pa potem še prestaviti bolj v smer V, saj piha popolnoma z leve in občasno močno še od zadaj dol z Bukovega vrha.

V nekem trenutku (ne morem reči, da je bilo kaj bolje, le od zadaj je mogoče malo manj pihalo), potegnem v levo po položnem pobočju in spravim Mentorja3 gor, potem poskušam speljati v desno, pa kar ne morem prav poriniti padala po bregu naprej, zato Bojan porine mene in zlaufam bolj v desno dol in speljem.

In se zapeljem z vetrom v desno pod zgornjim startom nad Piko, kjer pa ocenim, da bom nekako zrinil do letališča.

Zoranov drugi let – novnov

Medtem Erzo in Milan prideta v popolni megli na glavni vrh. Erzo takoj postavi in odleti po grebenu (ki ga bolj sluti, kot vidi) proti V.

Erzov drugi let – novnov

Andrej Erznožnik : Rekord štarta – vrh. Ko z Milanom tečeva, kakor pač moreva z ruzaki gor, se že kondenzirajo megle in na vrhu sva že v megli. Kdaj, če ne danes se poženem skrajno levo, mal po inštrumenti, mal vizualno 20 m nad terenom. Ko končno pridem ven fašem še 3 min neprijetnega dežja iz katerega pridem pred scurenjem in štop do Intarzije v Prestranku. Pobere me planinec, ki me je na vrhu zgrešil, je pa še videl Milana. [18.12.2019 17:34]

Milan še malo okleva, potem le odleti v meglo na desno nazaj v smeri pristopa in pristane (v megli) v kotanji pod Bukovim vrhom.

Milanov let z vrha Vremščice – novnov

Nabere in je v nekaj korakih na Bukovem (kjer je pa že vse vidno). In se odpelje še z drugega novnovega z vetrom dokler gre.

Milanov tretji start in let
Milan Velkavrh : Nov nov. Hvala Bojan in Rajko za logistično podporo🙂 [18.12.2019 17:01]

Bojan pride z LCjem po mene, jaz po Milana in potem po Erza skoraj v Pivko…

Veseli, saj smo dobili dosti več, kot smo danes pričakovali…