191231 Šušnjevica P2753 14:14:27

Zadnji dan v letu in manjka še cca 15 min do letošnjih 200h v zraku. Dan sicer lep, pa z močno inverzijo in še vedno SZ vetrom više (spodaj pa nič). Zjutraj kar nekaj tipanja kam (na koncu se zdi najbolj varno za manjkajoče minute na Kovk ali Slavnik…). Potem preseneti Erzo (po usklajevanju z Istrani) z idejo za Šušnjevico.

Ideja se mi zdi super, saj štarta še nimam in ožjega okolja tam ne poznam, doli se obeta največ sonca, višina pa bo tudi nekako dala nekaj minut (če bo curaža, pa 2x…). In sem takoj zelo zelo za.

Na Železniški v LCja prisedeta Erzo in Čeparjev Tilen, na Uncu pa še Mega. Skozi Buzet do predora Učka in od zgoraj po Z pobočjih Učke do starta. Vmes dohitimo avto Istranov, na parkingu nad startom pa Oliver in Tibor že štimata Tiborjevega Kinga. Na bližnjem startu se jih že nekaj naštimava v rahlem vetriču po pobočju gor.

Erzo takoj z robo pobegne na bližnji grič na ogrevalni projekt.

Erzov ogrevalni novnovnov

S Tilnom postavljava na startu, kjer šibka sapica ne zagotavlja pretiranega jadranja. Mega se odloči, da pusti robo v LCju, da (mi) bo nudil zemeljsko podporo: v primeru manjkajočih minut me pride dol iskat in še enkrat potegne gor na start. Oliver gre s padalom malo višje na vrh hriba. Karlo in Tibor s še nekaterimi pa na še višji Brgud, saj si tam obetajo več  vetra.

Pri nas se prvi naveliča čakanja na več vetra Robi (Zec) (pa še bolj od S občasno vse pogosteje pihne) in potegne. Malo išče sem in tja in počasi curi.

Robijev let

Še kakšnih 15 min čakam, pa ni nič bolje, zato potegnem drugi.

Pred pobočjem ni nič dviganja, zato rinem na bolj osončen desni del in pobiram vsak mehurček. Tako dokaj počasi zgubljam višino in tu in tam pridobim kak meter. Vidim Mega, kako se že spušča po ovinkih dol. Minute tečejo in vedno bolj verjamem, da mi danes tu ne bo treba še enkrat odleteti s starta.

Ko pridem čez mejo 15 min, se zapeljem ob pobočju proti Plominu, dokler mi višina še da in nazaj proti vasi Šušnjevica.

Zoranov zaključni letošnji let za 200h in še novnov

Čet nekaj minut je Mega že pri meni. Tudi večina ostalih je že v zraku.

Ko pospravim, pristane Čepar zraven naju.

Čeparjev let

Oliver je nekaj naprej proti Plominu.

Oliverjev let

Erzo (ki je startal na svoji posebni lokaciji) je z nekaterimi tik pred Šušnjevico.

Erzov let z nove lokacije
Tiborjev let z Brguda (Šušnjevica zgoraj)

Z Megom pobereva najbližje in jih dostaviva do vasi. Potem naloživa še 4 šoferje in do predora Učka napolniti že skoraj presušen LC in gor na start.

Mega odlaufa dol na travnik, da še on odleti, z Oliverjem in Tiborjem pa še malo naprej pod Brgud po preostali avto .

Tu si ogledamo še ta »novi« start, kjer sedaj piha v zahajajočem soncu idealno cca 5m. Vidimo Mega, ki starta spodaj in se počasi odpelje v dolino.

Megov večerni let

Jaz pa po direktni cesti dol v Šušnjevico najprej pobrati Mega in potem do vasi še po Erza in Tilna.

In domov silvestrovat.

Prelep dan in Novnov start in še dopolnjenih 200h. Lepšega Silvestra si ne bi mogel želeti.