200105 Planinska Grmada P2758 15:37:24

Danes pa je napovedanega ogromno S vetra in burje na Primorskem. Zdi se mi, da bi mogoče bila lahko danes Čela gora in se v to smer dogovarjam z Megom.

Ko se peljem proti Vrhniki, nas je že cela četica. Na parkingu pri Dolenjem Jezeru se dobimo: Mega, Emil, Štus, Razdrih in Martin. Roba in ljudje se stlačimo v LCja in gor.

Ko smo že na štartu, prideta še Saša in Igor. Kar nekaj časa modrujemo po hladu starta in čakamo na neko spremembo, ampak situacija je enaka in nespremenljiva kot 1.jan, ko smo čakali z Alenko in Megom…

Piha strogo z desne (V, JV), nekaj več vetra kot zadnjič, v okolici pa Javornik buči v močnih sunkih (opazujemo pa 2 jadrilici, ki jim taka situacija v višavah prav ustreza…). Na koncu Mega postavi, pa mu ga začne celo vihati doli po startu, tako da hitro spet pospravi.

Tako se, po dobrih dveh urah, predamo in odpeljemo v dolino in na Planino (upoštevajoč Emilovo misel, da na Slivnico ne bi šel tvegati, da bi mogoče Grmada pa bila).

Pri Balah se naložimo v kombi k Štusu (Igor in Saša pa naložita Mega) in gor.

Na startu piha nula. Kljub temu takoj postavimo. In je še vedno nula. Potem v nuli odlaufa Martin kot prvi, malo zacuri in se zunaj začne reševati, saj tam je kar nekaj vetra. Potem odleti Emil, pa jaz in še ostali.

Z Emilom takoj pred startom nabereva nad greben, pridružijo se še ostali in potem se naslednjo debelo uro samo vozimo sem in tja v močnem V(?)…

Prva se preda Saša.

Sašin let

Mega (ki je startal zadnji) se kmalu za njo odpelje dol, da začneta reševati logistiko z Megovim avtom.

Megov let

Kmalu je tudi tretji šofer na tleh.

Dušanov let

Potem pa še Igor.

Igorjev let

Sam ciljam predvsem na polno uro. Prvo rundo se odpeljem čez polje mimo Antene proti AC, pa nazaj in v smeri Grčarevca, drugo malo manj, pa za levim robom Grmade padem pri povratku v močno oblivanje, ki me skoraj prizemlji. Pa se ves nizek iz nižin le rešim okoli vogala na sončno stran spet nad start. In potem še panoramsko nad polje in nazaj na pristanek.

Zoranov let

Malo pred mano sta na tleh Martin in Razdrih.

Martinov let
Sašov let

In kot zadnji pristane še Emil.

Emilov let

Dobili dosti več, kot smo pričakovali, sploh glede na začetek na Čeli gori in neobetaven prihod na tukajšnji start.