200109 Kovk P2766 13:54:06

Danes končno obrne na zmeren JZ, inverzija pa za umret do 1200. Ampak Kovk je določen soglasno, kot edini smiselen cilj.

Ob 11(.10) na Vrhniki Dule, Erzo in Milan k meni v LCja in od zadaj na Kovk – in seveda na start.

Pridemo hkrati s Kraševci (od  Anje s Samom). Piha sicer lepo gor, vendar šibko. Počasi postavljamo in potem bi vsi še kar čakali na boljše pogoje in več vetra in…

In odletim prvi, takoj za mano še Erzo, za ostale pa ne vem, koliko še taktizirajo, saj se okoli Podrte matrava z Erzom, da bi prišla nad greben in ni časa pogledovati preveč naokoli. Je kar razrukano in ko malo naberem, porinem naprej in potem tako vse do Hublja. Z Erzom sva blizu, od ostalih, ki so že v luftu, pa naju najprej dohiti in prehiti še Gorazd, ki nizek kar rine naprej proti Predmeji. Erzo pobira in se vrača sem in tja, sam porinem za Gorazdom, pa se mi vdre, kjer je on že rahlo pobiral.

Stisnem rep med noge in nekje pri Otlici obrnem in nazaj. Pa se guncam pod grebenom vedno nižji okoli Hublja čeprav poskušam izkoristiti vsak mehurček. Malo pred Podrto sem že skoraj na zgornjem platoju in se predam in zapeljem ven in mimo Anje do cerkve in nazaj na pristanek.

Zoranov let
Andrej Erznožnik : Ve se kdo je startal prvi in kdo so varno čakali zadaj (česeennedvignečezgrebenneštartamopress) [9.1.2020 14:15]Blaž Korošec : Točnotako,četenepovozizsencosevsedežnajnafuzak. [9.1.2020 14:24]Andrej Erznožnik : Jaz nisem štartal prvi [9.1.2020 14:36]

Erzo se še nekaj časa bori pod Podrto in potem zapelje proti Vipavi, dokler gre.

Erzov let

Dule pristane blizu mene.

Duletov let

Milan pa še kar drajsa sem in tja. Ko sem že gor pri LCju, se javi tudi Milan.

Milanov let

Erzo se reši sam na Vrhniko, jaz pa najprej po Duleta k Anji in potem po Milana v njegovo standardno pristajalno divjino nekje za Petrolom in pred Streliščem – seveda na napačni strani AC.