200131 Marčev hrib P2791 14:07:48

Danes še več JZ kot včeraj in pokrito na Primorskem. V bistvu enake ideje, kot včeraj (ko na koncu ni bilo nobenega letenja – na Marčevem hribu pihalo premalo in od Z, na Slavniku preveč…). Pojdimo najprej pogledati na Marčev hrib, če pa ne bo nič (ali premočno), pa, za razliko od včeraj,  na Buzet (ali na Socerb kot zadnje upanje).

Ob 10.30 na Vrhniki Manca in Milan k meni v LCja in na Unec, kjer se naložita še Mega in Jean. Naprej do Kastelca in čez Črnotiče na start, da prvi preverimo situacijo (Rajko in Marko bosta počakala na pristanku, da poročamo).

Na startu piha idealno in vse pokrito (in kar hladno, Slavnik 8,5/11 J). Sporočimo situacijo doli na pristanek.

Jean, ki je rinfuzo, samo postavi in v luft – ostali čakamo, da vidimo, ali se splača postavljati, ali pospravimo in dol in na Buzet (čeprav Oliver javlja, da je na Buzetu zaenkrat še premalo vetra).

In je tukaj vetra dovolj, mogoče še malo preveč (proti levi se Jean komaj pomika, proti desni ekspres…). Začnemo postavljati še ostali.

Prvi potegnem sam in me lepo dvigne. Proti levi do pomola pred anteno gre počasi (10-20), tu se vdre in nazaj s 50+ ob grebenu do starta, kjer spet lepo dvigne nad greben in še malo naprej do Črnega kala. In spet nazaj ponavljati vajo…

Potem gre v luft Milan, na startu pa postavljata tudi že Rajko in Marko. To potem drajsamo sem in tja, enkrat više, drugič niže. Nekajkrat poskušam naprej proti anteni po grebenu, pa bolj zunaj, pa po sredi (nekajkrat vidim na Naviterju tudi rikverc), ampak okoli tega platoja/pomola ne pridem (vedno nas na koncu preveč spusti).

V zraku sta še Rajko in Marko in na koncu še Manca in kot zadnji Mega.

Megov let

Ko napolnim debelo uro, poskušam enkrat še malo bolj naprej proti Podpeči,  pa se hitro vrnem spet nazaj na rob pri Črnem Kalu, kjer Milan lepo pobere. Še sam tu poberem nekaj čez 600 in se zapeljem z vetrom čez viadukt do Ospa in po nepotrebnem obratu (ki me samo še bolj spusti) na pristanek pri vasi.

Zoranov let

Milan, Jean, Rajko in Marko pa vsi s svojo lepo višino ven nad dolino in okoli vogala naprej. Milan odstopi in gre na uradni pristanek.

Milanov let

Ostali trije pa do Podpeči, kjer še malo poberejo in še malo porinejo naprej do Zanigrada in nazaj na uradni pristanek.

Rajko vse lepo zabeleži s kamero

Rajkov let
Komentar leta:Čisto enostavno. Najprej 40 minut peglanja, potem pa primeš Markota v presing in za njim . [31.1.2020 16:28]
Rok Brdnik : A danes je pa ratalo ! Lepo !! [31.1.2020 15:12]
Miran Majerič : Primorski Trio Adijo se razpada? Kaj je zdaj to? [31.1.2020 15:23]
Rajko Sila : Nič ne razpada, samo organizirali smo se tako, da lahko v istem dnevu pokrijemo oba štarta.. [31.1.2020 16:23]

Le Jean se pripelje k meni v Osp.

Kar nekaj časa čakava v vasi, da pridejo naši – in domov.