200219 Črni potok P2820 15:21:48

Sedaj bi me Erzo odpeljal v povračilo na en njegov start. Zapeljeva naprej in gor proti startu Dvor pri Bogenšperku, pa nama je kmalu jasno, da piha konkretno narobe za to lokacijo (J, JV čez hrib dol po startu…) in obrneva.

Nazaj v Šmartno in na levo v dolino Črnega potoka. Po serpentinah gor je najboljši znak za strmino (pravi Erzo) in čeprav vse sprva deluje bolj kilavo, Erzo hitro izlušči primerno pobočje.

Na serpentini pustiva avto in peš čez travnike na nasprotno pobočje.

Lepo strmo in celo gor piha (vsaj na začetku). Potegne Erzo in se zapelje dol do drotov.

Erzov let
Sašo Grčar : Itak  joj ti geografi [19.2.2020 19:13]
Andrej Erznožnik : Tud jaz nimam geografov v časteh. Itak se šopirijo z deli geodetov in kartografov in si zmišljujejo definicije kdaj je gora, kdaj hrib reka ali potok. Vse to so povedali in imenovali ljudje sami brez njih.. to je tako kot jezikoslovci, tipa Toporišič ki so hoteli jeziku predpisovati kako naj se govori. Jezik je živ in se sam razvija brez jezikovnih norm in pravil, kar so zdaj končno priznali. Uradno spet po njihovo so dovolili – le kdo jih potrebuje, uporabo izgovorjave, ki ji jo prej 30 let niso dovoljevali uporabe.
Torej če se vrnemo na temo : mejo naselja Črnega potoka kot naselja so določili najverjetneje geodeti že 1817-24 ob prvi izmeri in ta štartek leži znotraj tega naselja pika [19.2.2020 19:46]

In potegnem še jaz takoj za njim in pristanem zraven njega.

Zoranov let

Ko nabiram robo, je Erzo že pri avtu.