200310 Kovk P2838 13:30:43

Danes zjutraj prelep sončen dan (z napovedanim skorajšnjim popolnim prekrivanjem od Z). Veter napovedan Z in celo SZ smeri, LJU sonda odlična nad 700. Milan že vidi 100tko na Lijaku (ker ignorira pokrivanje), pa ga kamere že pred 10h spravijo na realna tla.

Ob 10.45 na Železniški še Manca, Milan in Berto. In nismo več prepričani niti za smiselnost obiska Kovka… Ker želi biti Manca prevozno neodvisna, jaz prisedem k njej in do Anje. Milan pa k Bertu do Unca, kjer oba presedeta k Megu.

Pri Anji se vsi natlačimo k Megu in gor. Na startu vse pokrito in še manj vetra kot včeraj (s podobnimi brezveternimi vložki). Cimermanov Janez je že na startu in taktizira in čaka na kaj več.

Počasi postavimo in v luft: Zoran, Manca, Milan, Mega in Berto in še Janez.

Spravim se sicer nad greben, pa sem pri Podrti spet pod njim, da v kotanji za njo lepo poberem čez 1000 in se odpeljem proti Hublju. Ostali so nižji in pri Hublju še nižji, saj za njim ni pričakovanega dviganja.

Pa tudi jaz sem, kljub vmesnemu popravku, na Hublju v strašni curaži na 800. Mega nizek nazaj, Milan že skoraj za odpisat.

Pobegnem nazaj, pa gre samo dol. Z Megom se boriva na platoju pod Podrto, potem nizek zapelje na pristanek, kjer že pospravlja Manca.

Megov let
Miha Mlakar : Si ti že v penziji? [10.3.2020 13:39]Stane Bajt : Ne še, če bi bil bi letel kot Janez. [10.3.2020 16:19]

Jaz pa se trudim še nekaj minut nad platojem, potem se predam.

Zoranov let

Na pristanku je tudi že Berto.

Bertov let

Milan pa se je rešil pri Hublju, nekaj nabral in se odpeljal čez Vipavo, dokler je šlo.

Milanov let

Manca zapelje Mega po avto in pobegne domov; midva z Bertom počakava Mega pri Anji in skupaj do Fame po Milana in proti domu, vsi kar malo razočarani…