200401 Podmolnik-Šubel P2871 14:44:05

Potem se prestavim čez grič v Podmolniški graben, kjer je ta čudovit travnati griček, ki je postrižen kot golfplac (žal zelo položen in kratek, pravi šolski teren). Lastnik razume mojo stisko in mi z nasmehom dovoli dvigovati padalo, saj konjev še ni na pašniku.

Nekajkrat se poskusim odlepiti od tal, pa mi uspe le dvakrat na kratko.

Zoranovi drugi skokci

Potem pa pride mimoidoče dekle, ki mi ogorčeno svetuje, naj grem raje peš na sprehod, saj je to kar počenjam adrenalinski šport in se mi »lahko kaj zgodi in v sedanjih časih ne smemo obremenjevati zdravstvenega sistema«. Vprašam jo, kako se mi lahko tu, na položnem in gladkem travniku, v tem skoraj brezveterju, kaj zgodi, ko se še od tal zares odlepiti ne morem, pa mi zagrozi s policijo. Prav takrat po bližnjem kolovozu oddivja mladenič na kroski, ki pa nikogar ne moti…

1 comment

  1. Razumem tvoj pogled, a se z nekaj domišljije lahko postavim tudi na mesto dekleta. Morda ne pozna našega športa. Ne ve kako smo izkušeni in kako varen dejansko je.
    Morda je specializantka travmatologije, a si je morala tudi ona nadeti skafander in je bila poslana v oskrbo pacientov, ki bolehajo s tem novim virusom. Morda je pravkar pomagala vstavljati cev nekomu v grlo, ko jo nujno pokličejo nazaj v njen oddelek. Čimbolj pazljivo si more sleči vso to zaščitno šaro, vendar mora hiteti, ker jo urgenca čaka. Boji se, da ni dovolj natančna pri temu opravilu, a bolj kot tako zdaj nima časa za pazit. Pride na urgenco in mora reševati življenje planincu, ali pa – zakaj pa ne – jadralnemu padalcu, ki razume karanteno kot dopust in si je priskrbel odprt zlom in počena rebra. Zakrpa ga, kolikor lahko, in ga pusti počivati za naslednji mesec, na bolnišnični postelji. Nato se pa ponovno odpravi v nov oddelek Covid-19 in se spet, koliko se da pazljivo, zapre v delovni skafander.
    Ko po 14h urah konča šiht, si privošči sprehod v naravi. Utrujena je, a globoko zadiha v svežem zraku. Ko se ozre porti soncu, pa vidi na vrhu hriba spet padalca. Je jezna, hoče naprej kakor, da ga ni videla, a ga vseeno opozori naj ne počne tega v današnjih pogojih. Ta ji pa odvrne: “zakaj se raje ne spraviš na tega drugega mladeniča na kroski?!”

Leave a Reply