200409 Brezovo brdo P2880 14:28:06

Še en lep dan s šibkimi V, JV tendencami in fantastično termiko. Ta dan bodo gotovo prekrasni leti, ki jih bomo mogoče videli danes zvečer (redke, če sploh), mogoče takrat, ko bo te norije konec (ko jih bodo odprli za nazaj), ali pa nikoli…

Jaz pa, v takem super dnevu, napsihiran od vsega tega »obsednega stanja«, polnega uradno državnega negativizma, obdelujem naprej krtine znotraj moje matične občine.

Nadaljujem v Besnici in Vnajnarjih, kjer sem včeraj zaključil. Karkoli najdem, me ne potegne za akcijo in tako na koncu pritavam na Janče. Prelep (že od Čečka in Voyca nekoč odleten) start pri kapelici si (po večletnem premoru) kar nekaj časa ogledujem, pa spet najdem izgovore, zakaj danes ne (sredi dneva je že pošteno termično in občasno pošteno potegne od zadaj, občasno od spredaj, 400kV grozljiv daljnovod spodaj – čeprav se da pristati pred njim, najbolj pa me moti že precej zraslo šibje na dnu travnika, kjer ne bi rad v teh časih obvisel).

Tako tu zopet odstopim in se naokoli zapeljem dol. Od spodaj pa vidim, da šibje le na ozko ločuje startni del od spodnjega travnika in to mi da več upanja (za prihodnjič…).

Še malo po drugi strani gor, kjer najdem tole pobočje. Takoj robo ven, postavim, lepo potegnem in speljem na spodnje travnike dokler gre. Pred gozdom moram prav pošteno zabremzati, da me spusti na tla.

Zoranov let