200415 Zg. Besnica-Povšnik P2882 13:09:26

Po včerajšnjem sneženju (!) danes spet sonček z V, JV vetrom v slabljenju. Omejitve gibanja na občinske meje so še vedno in tako nadaljujem v Besnici.

Travnato pobočje nad kmetijo Povšnikar (vsaj 100 vm nad dolino), obrnjeno na V, SV in S,  sem že nekajkrat opazoval iz doline (predvsem zadnje dni) in danes bo (upam) ta dan…

Parkiram pred kmetijo in si grem najprej pogledati situacijo. Kjer sem si od spodaj zamišljal start, je počez trofazna. Je pa odprto proti SV, prelep štart in občasno pihne tudi po pobočju gor, ne samo od V z desne.

Dol do LCja, še enkrat preverim potencialne pristanke, pokramljam z domačinom in z robo (Mentor3 + tangice) na start. Počakam, da prav pihne gor in potegnem. V prvo mi prevali padalo v desno (vejica med štrikci).

V drugo potegnem in idealno odletim. Na prelomu pobočja me butne gor s +3, ampak jaz sem naštelan na skoke in sploh ne pomislim, da bi pravzaprav lahko poskušal kaj zavrteti… Z vetrom (dolincem) potem v levo ob pobočju v precej zrotirano ozračje v dolini. Obrnem nad pristankom nazaj v veter, da me z -5 (!!) spusti dol na travnik.

Zoranov let

Med pospravljanjem pride bližnji domačin peš malo preverit situacijo, potem pa me sam od sebe velikodušno zapelje gor do Povšnikarja po LCja J.