200424 Janče P2890 10:21:48

Danes pa obrne V spet na Z in ker bo jačal šele po poldnevu, grem spet bolj zgodaj (okoli 9h) od doma, saj upam, da bo zgodaj še manj vetra.

Ničkolikokrat sem že stal tukaj ob kapelici (nazadnje 18.tega, za svoj rojstni dan letos), pa je bil vedno neprimeren veter. Ali je pihalo od zadaj, s strani, ali pa pometalo po teh vrhovih, da si tudi pod razno nisem upal. Iz dveh razlogov: 400kV daljnovod spodaj, ki ga je dobro preleteti (čeprav je v primeru krize možno pristati tudi na dovolj velikem travniku pred njim, tik pod pobočjem pred sedlom) in pa šavje pod startnim travnikom, ki je vsako leto višje…

Danes ob 10h ni skoraj nobenega vetra, sonček pa že naredi tudi kakšen termični balonček, ki dahne gor po pobočju. Takoj postavim Mentorja3 in se vpnem. Počakam, da dahne gor in potegnem… in speljem lepo čez šavje.

Potem me še malo dvigne in ko pridem zunaj v nekaj bočnega Z z desne sem lepo visoko, tako da se brez skrbi zapeljem čez daljnovod in čez sedlo in še čez vse napeljave spodaj na sedlu (razcep trofazne, telefonija, dvofazni vod, trafo,…). Čez gozdiček in ob štromu na travnik na nasprotni strani, kjer pristanem.

Zoranov dolgo, dolgo načrtovani let

Vesel kot radio!

Pospravim robo in kar z njo pešaka dol na sedlo in (počasi) gor nazaj h kapelici in LCju.